Thursday, 8 September 2016

Bila Bergantung kepada prasarana awam .. kes haru biru!

alaa... memilih tajuk entry adalah lebih susah daripada mengarang entry tau. ekekekeke.. sebab tu tajuk2 paper ada yang anooying giler kot.. misleading sokmo! masing2 nk dapatkan tajuk yg bombastik sampai sanggup ketepikan etika (ye ke tajuk yg misleading tu melanggar etika penulisan? hahahhaha wujud ke etika tu? ke aku je pandai2 hahaha WHATEVER!)

by the way, aku nk citer kisah semalam.. huhu... mmg hari yg mencabar, kuar awal pagi .. mcm biasa rutin hantar anak2 ke sekolah... kalau ikut hati rasa mcm nak stay sampai Lydia masuk exam hall.. tapi sebab nak masuk awal ke ofis, terpaksa la lupakan niat tu.. hanya doa mengiringi... 

Pagi tu hujan lebat sangat.. hujan rahmat lah tu.. in shaa Allah..

Bersama rahmat tu, ada juga cabarannya.. cabaran pertama traffic jammed kat tempat yang selalu clear! hadui nak kuar dari Kapar pun dah amik masa sejam.. sampai kat Shah Alam amik komuter.. Alhamdulillah komuter smooth je sampai KL Sentral.. 


Jalan Kapar
Sampai KL Sentral.. hohohoiii dah la dah lewat... time tu dah kul 9.15 kot.. tapi LRT plak tgh major issue.. mmg total shutdown kot dari KL sentral nk ke Ampang park.. so kami semua sama ada amik alternative or tunggu jek lah.. aku before fikir nak amik alternative, aku wajib lah amik makanan dulu hahaha. lapar weh dari umah lom bekfes ngan jammed lagi hehehe.. so pekena kopi ngan sandwich.. lepas tu baru hegeh nk beli tiket LRT..  tapi rupanya bukan LRT je jammed tapi kaunter tiket pun jammed! hohoho daripada 10 machine tinggal 2 je leh guna sooo Q dia kemain! aku pun decided nak amik monorel jek ke Raja Chulan dari situ kang menapak le ke KLCC..


ni baru Q nak beli tiket huhuhu..  sampai keluar2 dari station..

Tetiba ada ada announcement sapa nk gi KLCC leh amik shuttle bus kat bawah station monorel .. aku pun terus tukar plan... gi la kat bas tu.. kuingat bas tu akan terus ke KLCC la kan.. so takyah la menapak.. hadoiiiii sekali tu telahan aku meleset sama sekali! hahahahah bas tu pusing habis satu KL wehhhh!!! hadoi dah le macam sadin uols! betabah jek lah dalam bas sadin, ,pusing round KL .. petaling street la, jln tuku abd rahman laa.. hohohoii.. mode lap peluh! kepala pun mcm dah berpinar pening sbb asyik dok tgk phone je hehehe (sesekali tgk pemandangan KL tapi sbb dah lewat dan dah penat maka takde la aku nk menikmati sangat pemandangan luar tu).. 


snap dari dalam bas..

Last2 sampai ofis kul 12 hehehe dah lapar balik dah.. ekekeke .. so topik kat ofis semalam ialah LRT problem ni lah.. 

Harap tak berulang!!

3 comments:

  1. dah mcm half day city tour..

    ReplyDelete
  2. wow naik bus ker time incident tu? cam ala2 play tourist gituh tapik tourist yang kepeningan hahaha. gile ah kol 12 baru sampai opes. but then again syukur tak kene jalan atas rail yang basah or stucked kat dalam tunnel.

    ReplyDelete
  3. Masya-Allah macam half-day leave dah kalau masuk pukul 12.
    Memang dah lapar baliklah dok pusing-pusing KL... letih sebelum kerja ni Farra

    ReplyDelete