Wednesday, 27 January 2016

Friday Lunch at Swensen Avenue K with girlfriends!

Another friends gathering! It was last Friday... Kali ni dekat je ngan ofis iols. Kat Avenue K jek.. kat Swensen tu, unlike other places, jumaat pun agak lengang.. Ok la kan bleh sembang selesa sket. Tak la mcm pasar borong sangat. Kalau pun bising, it comes from us so its ok hahaha ngelat!

So kiranya its our first meeting in 2016. Our 2015 meeting was attended by myself, sol, diana, shara and Mas.. And tak lama selepas tu, Soul delivered Zafeer.. So this session jumpa sol dia baru habis pantang pulak! Hahaha!!

And kali ni, Shara and Dani pulak yang dh nampak baby bump. Wow makin besar family #GLCBabes ni kan.. Alhamdulillah..

Diana pulak, kali ni datang sebagai new SAHM/WAHM !! Good for her! Seronok bila kawan2 move on with their life! Rezeki Allah tu luas.. InshaAllah.. Bagus le diana tgh 'free' so dia blen tolong picked up Mas dan Dani kat PNB. 

Mauze berjaya memberi kejutan dengan kemunculan yg impromptu.. Kelllass kau moji! Hahaha Cuma Zaza dan Jannah jek takde.. Yang lain ada Alhamdulillah dh lama x jumpa memasing tak dan tunggu turn bercakap. Semua bercakap! Sapa dgr sapa tak dengar pandai2 hahaa!! iols makan jek. Sambil busy2 dengan buku GLC dan kiterang punya annual resolution setting/resetting tu. kali ni i keep my list very short. Itu kalau x terlaksana gak tatau laaa kan.. Ekeke..

Bila ramai2 jumpa, yg meriah gambar lah kot. Bab bercerita takleh nak fokus sangat (pada iols lah) sikit2 je la dapat surface story jek.. Maklum la weekday masa mencemburui kan uols! Masing-masing nak masuk ofis semula kan. Takpe lah inshaAllah ada waktu lain kita jumpa lagi... 

Sebelum balik.. tak tau lah bila lagi nak jumpa....



Thursday, 21 January 2016

First mini-gathering in 2016 (and more to come inshaAllah)

Happy New Year!! Hahaha!! Cepat-cepat wish sebelum January habis. Kena lah jugak buat entry pembukaan tahun 2016! Hehehe!

Cerita apa? Ya Allah cerita memang banyak! Complicated bila nak pilih story mana patut di share dalam blog! Ekeke amboi sangat kan?

Semalam berkesempatan lunch dengan kawan-kawan sekolah menengah dulu. Thanks to Anje yang organize the session. Kalau ikut plan, sepatutnya enam orang muncul, tapi atas sebab2 tertentu, 4 org je dpt dtg.. Alhamdulillah.. Ok la tu.. Mini gath pertama 2016 gitu.

Lunch kat Melur & Thyme Nu Sentral.. Biasa la nu sentral mmg favorite spot sbb easy access and kat tengah2. 



I ordered nasi ngan lauk salmon bakar masak lemak. Hahaha tekak melayu kekdahnyer. Sedap lah i loike.. Anje ordered ayam sambal ijo.. Sedap gak.. Maye' ordered salmon grilled n fries, and our sponsor Shahriman makan apa tah sbb masa iols sampai dia dh almost finished his meal ekeke and then dia ordered lamb shanks untuk dikongsi makan bersama... 



Shahriman ni actually our headboy kat sekolah dulu.. And few months back dia kurang sihat Now he is getting better Alhamdulillah..



It was a great lunch! Selit2 stori2 zaman sekolah mmg always happening! Walaupun iols join sekolah tu when i was form four, i still rasa best and boleh click ngan diorang. Being 'form four baru' was never an issue!!

Oh by the way Shahriman ni kiterang gelar dia Monster kat sekolah dulu hahaha nama yg langsung x menggambarkan orangnya. Kat sekolah dia mmg budak baik sangat hehe adalah kisahnya tu kot gelaran tu..

So, hopefully 2016 ni meriah lah dengan ukhwah2 jumpa kawan mcm ni! Cuma maybe jumpa kawan on weekends je la iols kena limitkan.. 

Ok off topik.. 

Anak nak peksa upsr kekdahnya cikgu kata jgn gi cuti2 outside KL sangat hahahah!! Kelas cikgu tau awal2 dh warning parents.. Cayang cikgu!! Parents ni kengkadang lupaaa.. Cilgu kata sampai september nih jek cikgu 'pinjam' anak on weekends dan cuti sekolah utk kelas tambahan.. Mak ok je.. Nak harap mak yg ajar mmg krik keik la kan..lol..

Ok lah uolsss.. Till next time! Daaaa!!!