Sunday, 25 April 2010

Perihal Fahren dan penyusuan :-)

Salam,

Fahren dah hampir 3 bulan ... dan yang terbaru, dia dah banyak senyum :-) memang best bila tgk baby senyum wakaupun takde gigi, kan? tapi bila aku agah dia tak berapa senyum, kalau kakak dia or abang dia or bapak dia cerita2, senang je dia senyum .. bila dengan aku je, mula la mulut dia terkumat-kamit .. mintak susu ...



Hmmm .. lama dah tak story pasal kisah penyusuan Fahren ni kan? Malas lah aku nak buat saparate blog such as fara on the pump tuh .. huhuhu! cuma orang-orang tertentu jek leh maintain blog banyak2 nih and keep all updated! mek tabik u ols (sambil jeling deo dan delinn) ... ! aku ni satu blog pun hampeh nak update ...


Fahren masih lagi maintain menyusu dengan susu ibu. Alhamdulillah :-) So far tak ada lah problem kurang makan walaupun ada gak suara2 kiri kanan yang stil tak caya anak lelaki boleh cukup tanpa susu formula. Aku just senyum sajer ... aku kan masih baru dlm BF, jadik aku malas nak cakap berdegar2 sangat pasal ni ... aku sendiri pun berserah pada Allah aje .. kalau Allah takdirkan Fahren akan dapat rezeki susu ibu ni sampai umur 6 bulan, aku sangat bersyukur .. kalau sampai 2 tahun aku memang lagi lah seronok .. tapi, kalau cuma untuk waktu2 terdekat ni pun, aku redha .. Dalam aku berusaha dan berdisiplin dengan usaha semoga bekalan susu tak akan putus, aku tetap redha dan tak mau terlalu memaksa ... memaksa dan berdisiplin tu berbeza .. memaksa tu kalau dah tahap sampai ko rasa sangat tertekan dan jadik frust menonggeng and effect kat perkara2 lain dalam kehidupan ko .. ekekekek apakahhh .. itu pada aku ler ekekekke!


alah bisa tegal biasa ... daripada gi kerja lenggang kangkung jek sbb sometimes aku just dtg opis bawak purse ngan phone je .. huhuhu .. biasanya ngan handbag le kan .. now nih 3 beg sekali .. memula rasa mcm malas+susah+rasa poyo habis+tak larat .. semua nyer lah huhuhu .. tapi now nih dah rasa biasa jek ...






aku pun dah ok gak and selesa nak pergi mengepam .. and Alhamdulillah la jugak setiap kali sesi, dapat lah 7-10 0z ... maybe setengah orang kata itu sikit, tapi maybe setengah orang kata itu banyak .. pada aku itu CEMERLANG! hahahaha . well, aku kena lah bersyukur .. sentiasa berfikiran positif noks!


Pengurusan EBM pun dah semakin biasa ... dah semakin teratur juga cara aku nak kasik kat nursery .. aku buat mcm ni, .. nih aku follow nasihat dari http://sweetstory.yuitsumuni.com ker, dari http://hanaseman.blogspot.com .. aku lupa tapi dua2 blog nih salu la aku baca sbb byk info ..

aku label kan botol 1 hingga 6 yg mana setiap botol ada 2.5 oz

botol 1 - perahan pukul 6 pagi - mmg aku perah 2.5 oz jek sbb nak cepat and at the same time
kasi direct feeding gak before gi kerja
botol 2 - perahan pukul 12 malam atau 3 pg (either one ler ikut kelaratan tubuh badan)
botol 3 - EBM (frozen)
botol 4 - perahan semalam (11pg-4ptg)
botol 5 - perahan semalam(11pg-4ptg)
botol 6 - perahan 12 malam atau 3 pagi

mesti lah nak baby dapat yg paling fresh waktu pagi .. and then waktu petang pun aku kasi yg fresh sbb in case tak habis, boleh la aku masukkan dalam freezer ..

and balance perahan yang tak bagi kat nursery tu terus lah masuk freezer wat stok EBM. Stok EBM pun dah berada dalam tahap selesa .. tak lah banyak sampai seratus botol. tapi orait lah tu ..

Tapi, hari Isnin selalu nya aku kasik EBM lebih sket .. sebabnyer weekend mmg sukar nak dapat hasil perahan yg banyak ... sebab fahren mmg very the kuat nyusu sampai sampai kosong noks.. opss!

camtu la lebih kurangnyer perihal penyusuan fahren .. and setiap bulan berat dia naik which indicates yang keperluan susu dia mencukupi ...

cakap pasal blog yg bagi info .. aku tak suka baca terlalu banyak blog pasal BF nih .. membaca pengalaman orang sometimes is good but sometimes boleh membuat kiter stress :-) kiter as reader kena lah tau bila baca tu, kena lah kawal emosi .. kalau kita baca blog dia tunjuk stok susu banyak, jgn lah kita kecewa sbb lain orang lain lah pulak rezekinya .. itu jek lah prinsip aku .. :-)
sebab tu aku tak kisah sangat stok susu aku tak banyak .. tak caya? tgk la pic bawah ni .. pada orang maybe sikit, mcm tadi, pada aku itu CEMERLANG! kehkehkeh! errkk.. banyak2 botol tu, bukan nyer semua penuh ie. 40z or 5 oz .. biasanya aku isi 3 oz atau 2.5 oz jek .. sbb senang and cepat nak cairkan .. jadiknyer, stok aku tak le banyak huhuhu ..





apa lagi?


ada lagi aku nak tulis, ah tapi nanti lah .. lain kali je .. :-)

Tuesday, 20 April 2010

My Girl



"Mak, Kat sekolah Lydia suka la kat Izzat"


"Izzat? sapa tu?"


"Kawan Lydia, budak lelaki"


"Kenapa suka dia? sebab dia pandai ke?"


"Tak lah"


"Habis tu?"


"Sebab dia pacak"


huh? apakah pacak??


"pacak tu apa?"


"Rambut dia la mak, rambut pacak .. Lydia suka!"


OMG!
patut ler kalau dia mandikan Idlan dia suka jek wat rambut idlan mcm trojan ...


Macam nih kot rambut pacak tu???



Kemain tau dia ni kecik2 tau rambut pacak bagai!

Monday, 19 April 2010

swing swing!


Aku salu berangan nak ada buaian kekacang kat luar rumah, so aku leh baca2 novel sambil berbuaian di petang2 hari yang nyaman .. cewahh ..

aku berangan nak wat pergola utk gantung buaian tu ..tapi sampai now pergola tak terbuat2 .. tapi aku dah beli buaian cuma now dah berubah sbb ada tiang so tak perlu gantung lagi .. mmg syiok! aku nk yg mcm kat atas ... tapi malas nak carik2 ..so dapat yg mcm below pun oraits lahhh .. :)




Thursday, 15 April 2010

Kesal

sejak masuk kerja, aku balik on time almost everyday. sharp pukul 6 aku bangun tinggalkan meja dan gi amik susu dlm fridge and gegas2 jalan tanpa control2 laju jek ngan kasut buruk aku tuh .. sampai parking dah around 6.15 gitu terus lah aku memecut .. tapi kereta skang tgh problem ngan RPM ..susah betoi nak pecut ..asyik terkedek2 jek..kengkadang enjin mati .. worse, masa tgh jammed2 tuh ler enjin mati ..arrghh aku tak kisah and takder rasa panik dah.. aku pun now dah tak pasang aircond dalam kereta sbb nak kurangkan mati enjin tuh .. nak kena tunggu wekend baru nak bawak gi workshop or maybe nak kena gi proton nak set bali RPM tuh .. tak pasang aircond and pasang radio pun kuat2 lah sbb nak lawan bunyik2 kenderaan lain.. resultnyer kepala jadik sakit la pening la sbb radio kuat ..ok itu tak per..sampai je rumah ngan jem nyer ngan kadar pecutan pon tak membantu..biasanya paling awal aku sampai is 7.20 kot .. kebiasaannye 7.45pm.. aku kena berkejaran n tak sampat nk singgah2 beli2 food or pasar malam nk belek2 tudung ke dvd ke .. takder dah sumer tuh .. aku terus direct balik ..


sampai jek rumah fahren mmg terus jek rengek2 nk susu .. laki aku kena cool kan dia dulu kasik can aku mandi2 solat sumer .. biasanya kul 8 baru settled and aku susukan fahren, while hubby gi hantar Lydia iqra...and balik dari iqra tu normally fahren dah tido, so aku continue ngan tugas2 mengemas2 membasuh2 bagai (tak bestnyer pasal guna EBM nih ialah BANYAK PLAK botol2 nak kena cuci dan lps tuh kena strilized .. jenuh gak tuh ... so selalu dia beli lah food siap2 for dinner .. frankly speaking sejak masuk kerja aku mmg lom pernah masak dinner ... ada ke yg nak kata aku malas? ahkak redha u ols! hahaha

So gitulah biasanya ..

Tapi semalam laki aku demam .. and aku stil balik mcm biasa sbb kebetulan le plak production issue jadik masa aku tgh nk angkat beg .. dah ler arun dah start cuti so tader orang .. aku terpaksa stay jugak kejap .. around kul 6.45 baru aku balik .. kul 8 baru sampai umah ,, rutin biasa sama kecuali instead of aku bangun bila fahren tido, aku pun tertidur sama coz rasa letih ya amats .. itu satu, then hubby pun, dgn demam2 tuh dia stil hantar lydia iqra tapi dia tak beli food and balik terus dia pun resting and tertidur juga. AKu tak sedar apa2 sampai lah pukul 10 kot aku terbangun and tengok lydia dan idlan masih belum tidur dan bermain2 .. lydia dok main tulis2 and idlan dok main ngan set ultraman dia .. aku terus tanya lydia whether dh siap ke kerja skul dia and dia kata dah.. hmm kesian nyer sure dia buat sorang2 takder sapa tgk .. biasanya tuh aku dok sebelah dia or bapak dia dok sebelah dia tgk dia buat homework .. so aku just cek jek and betul dia dah buat .. then aku tanya dia kenapa main2 lagi, kenapa tyak tidur kan dah pukul 10?

dia jawab,

"mak, sebenarnya Lydia lapar ... " and Idlan mcm biasa, ikut jek kakak dia kata apa ..

"mak, Lan nk makan .."

Ya Allah .. terus aku rasa sangat sangat sangat guilty .. aku tidur and biarkan je budak2 tuh lom dinner pun, apa punyer emak ler! urgh! nak masak pun dah kul 10, nak mintak hubby kuar beli food pun aku kesian tgk dia tak larat .. kalau dia larat for sure dia dah singgah beli food .. so mmg aku ler yg bersalah ni .. so aku bagi dorang makan roti ...

terus rasa mcm nak berenti kerja ..


Sekian.




Tuesday, 13 April 2010

Monday's Update

Weekend was quite gloomy for me. Mood memang sangat hampeh. Saturday morning sampai ke afternoon we just stayed home. Thank God ada anak-anak yang menjadi penghibur.. ego pun rendah sikit bila anak2 ada .. Alhamdulillah ..

Thank God juga my sis called and invited us for BBQ session at her place. Everybody in family of my side were there ..except for Ana who couldnt join sbb dia ada event at her school. Kesian dia mesti dia nangis sbb tak dapek nak makan lamb tapi dia feveret ayam .. huhuhu ..


Sunday, bawak anak2 gi potong rambut .. and aku decide utk potong rambut jugak. lps tuh gi beli aircond utk bilik Lydia .. after tht beli plak double decker bed utk bilik Lydia jugak ..tp semua nya bayar jek barang hantar next week. Then ke carrefour .. tak beli apa2 pun ..


Today morning pun mood aku masih weng. So sampai je ofis ala2 muka seposen. Kak Haniza from HR came to my desk and thank God, from her i got this info.. actually nursing room is available kat level 2. ada bed and fridge lagi dalam tuh .. suddenly mood aku berubah .. then kak haniza kata, bed maybe dorang dah remove sbb dorang dpt tangkap cleaner dok melepak tido2 dalam tuh .. hmm aku tak kisah lah .. bed aku tak mintak .. asalkan ada bilik yg ada power point, thats more than enough!


dan yg lebih syiok, dia bgtau kat my floor pun ada room yang boleh i guna utk pumping. small room with a chair and power point. itu adalah sangat sangat sangat mengujakan! dia kata solat pun kat situ je .. easier and sangat jimat masa ..


sbb tadi dah jimat masa (normally aku amik masa 30 mins utk pam da berjalan pergi balik ke surau basement, tadi just 15 mins .. esok bila aku bawak my dual electric pump, insya Allah lagi cepat habis maybe 10 mins je..mudah mudahan lahh) ...


so tadi lunch hour aku panjang sket :-) and sbb mood aku baek sangat2 .. aku terasa nak jalan jauh2 .. lunch sorang2 tapi jauh2 .. so aku jalan sampai ke LRT station .. and mcm atomatik, terus ke ampang park ..hmmmm ...


start from tomoro, insya Allah boleh lah wat 3 kali sehari mcm yg aku memula plan :-)
ops, itu lah update pasal BF ekekekke.. agaknyer aku nih nk kena bukak blog tajuknyer 'Fara on the pump'?? baru la boleh lawan 'Deo on the run' kehkehkeh!

dah la dah ngantuk ..

daa!

Wednesday, 7 April 2010

kerja lagi

Hari Isnin lepas, aku masuk kerja lepas 61 hari bercuti. 60 hari maternity, 1 hari aku tambah sbb nak start on Monday.


Pasal kerja .. ok lah tak banyak pun yang aku nak kena catch up .. ada gak issues yang sejak aku lom cuti sampai la aku dah habis cuti still lagik ada and aku gak kena sambung .. hampeh! Some users are just tooo demanding sampai tunggang terbalik nak meet their requirement .. By Tuesday, aku dah rasa mcm dah kerja sebulan jek .. ok thats about work ..


mcm yg aku mentioned before, kali ni aku akan terlebih busy kat opis memandangkan aku kena ada schedule utk nursing. Maklum lah now am a nursing mother! cewah poyo noks! pagi2 aku dtg, terus gi kat iris, our dept's MO and asked her is thre any nursing room for nursing moms .. and jawapannya adalah mengecewakan aku .. TAK ADA .. aku pelik jugak, masa kat bangunan lama, kat CP tuh ada plak bilik tuh .. but kat LYL nih tadak la plak .. hmmm maybe i shld ask for one? urghhh lemah aku bab nak mintak2 nih .. huhuhu takut lah takuttt!!

So kena lah aku menumpang kat surau .. tapi dah memang nasib tak begitu menyebelahi aku .. surau rupanya takder power point!!! and pump aku plak takder batteri operated .. jadiknyer, hari tuh aku pun pump guna manual .. aku sedih giler .. huhu tapi tabahkan hati jugak demi nak kuarkan susu .. tapi, memang MIRACLE lah .. kalau kat rumah, aku pump guna manual takder nya nak kuar .. tapi kat situ, aku dapat 7 oz per session .. aku rasa best giler .. cuma panjang la sket masa tuh .. tp tak per lah .. oleh kerana tu, aku ubah schedule yg aku plan .. daripada 3 kali sehari, aku jadikkan 2 kali je .. pagi around 11.30 (then sambung lunch kul 12) petang plak kul 4.30 ... aku dah bgtau team lead and dia amat understanding ..Alhamudulillah ...


ok, aku ni kan jenis yg tau, tapi malas nak prektis .. contohnya minum air masak banyak2... dari dulu pun aku tau benda tuh tapi tak denya aku minum byk air masak .. sampaikan si Anjali opismet aku nih salu jek tegur aku masa aku pregnant kenapa aku tak minum and tak makan buah-buahan ... aku mcm biasa wat dek aje lah ..


tapi now .. sebab aku tau air masak yg banyak membantu pengeluaran susu, jadik aku dgn rela hati lah minum air masak banyak2 .. tgk pic bawah ni .. before ni, sehari kat opis aku cuma minum half of the blue mug (itu mug aku kawen tuh kasik kat orang dapur huhuhu) ... tapi now, aku leh habis kan satu thumbler sebelah tuh .. 1 liter .. then malam kat rumah pon lebih kurang gitu gak aku minum .. hmmm.. kalau utk diri sendiri tak der nyer la.. tapi memikirkan anak, baru lah ada motivasi ..





Then satu lagik, oat .. sebelum ni aku try makan oat bila orang kata it helps to reduce kolestrol level la, helps to put down weight lah.. aku try tapi sehari dua pastu takder nyer nak maintain .. tapi now ... without failed aku makan oat twice daily .. pagi and malam ..mcm tak caya jek .. aku tak de la nak check kolestrol level ke apa yg penting susu mmg jadik banyak .. aku happy ngan result tu :-)


ok that's about my nursing activity ..


okeh nih pasal keperluan aku la plak huhuhu ... sejak few weeks ago, aku jadik suka giler beli tudung instant tu .. be it online, or beli kat giant, or kat pasar malam .. ekekek!


tapi ada satu yang aku AMAT PERLU beli ... (selain new perfume, new mac lipstick and compact, new modem-better if iphone) .. tapi ini sangat perlu nih ...






huhuhu! kasut aku wehh!!! nih kasut yg aku beli since aku 6 weeks pregnant last year .. and aku pakai mmg lasak habis sbb takder tukar2 pon.. belasahhhh jekk.. now belacan pon lagi cantik kan??


ok dahh itu je nak update!

Friday, 2 April 2010

Wonderful Thursday

Yesterday was a wonderful thursday, the 1st of April. No April fool of course thank God I guess people nowadays are getting wiser and do not really play those stupid games of fooling people around anymore..

Dear husband took a day off, and I am still in my maternity leave, and we still sent our kids to school/babysitter. We had the whole morning for ourselves.

he went to car's workshop. Kancil needed some fixing. Same time, I went to Post Office. Both our driving licenses hv overdue since 2 weeks back. I renewed mine, and his. Next time I wont go to PO Kapar. The Q was long. I wud rather go to PO in amcorp Mall or in Giant Shah Alam, with same no. of counters, I dont hv to Q.

I finished in PO about 20 mins later (renewing process took less then 5 mins, the rest were waiting time..hmmm), and headed to workshop to fetch him. We went to some renovation shops. Nothing much on that but we managed to get few appointments for contractors to visit our house and get us the quotation.

Its nothing urgent on the renovation though. Its just that we hv been discussing it always .. its always interesting discussing about renovation even we dont know when its gonna happen. Dreaming is very important :-). even the smallest dream about the smallest renovation such as nak simen tanah depan yg sekangkang anak kera tu .. itu pun syiok! ngeh ngeh!

Its almost 12 and I told hubby we need to be at home by 4 coz well.. i hv a shedule .. actually I can do it in the car but that has to wait until I get the car adapter for my mamivac .. manual?? oh no! it seriously makes me stress which can affect to the production which will make me more stress .. huhuhu!


between 12 and 4 ..

Our last dating-tgk-wayang was ages ago i guess. Last sekali we watched Cicakman 1??? kahkahkah .. and that one pun we watched with Lydia when she was 3 kot.

I thought of going to big cinema, yang grand la like and bit far from home.... tapi after much thinking, kes nak kejar masa ... Bukit Raja la jugak jadik pilihan!.. adeh!!! tempat percintaan tuh, since we were in UiTM lagik dating kat situ .. sabo jek lah ..

I ddidnt know what are the latest movie currently. Tak catch up langsung! except reading some reviews fro Diana's blog jek lah .. kekeke .. plus not many movies now playing. My name is Khan pun dah lama habis hahaha.. well I already bought the dvd frm pasar malam, cuma lom tgk ... I have like 10 dvds at home that I bought and then kept them in the drawer. Tak tgk2 pun sampai ke sudah!


I wanted to watch Daybreaker, but dear hubby said he doubt I will like it bcoz it was about future and knowing me, he knows I dont really into futuristic movie. Its either I tak paham (citer matrix sampai la nih aku tak paham kehkehkeh!) , or I akan jadik takut and got carried away sampai takleh tidoq malam ..

So we picked Clash of the titans ... i wont give any review about it. It was just a simple adventure remake and nothing special pun. (ok no review..) .. the best part was aku ketaq gak tgk citer tuh deknon!!! Aku makan popcorn pun tak lalu sbb ala2 takut.. hmmm apa2 jek kan?


Nothing special about this movie.


We done with movie and took our lunch. kekok la jugak without the kids .. tp layan jek lah! makan2..jalan2..shopping2 .. then, i saw post offcie there! sighh!! .. punyer lama tak ke situ tatau pun dh bukak branch situ ... and no Q! urghh ralat! ... and masa begitu mencemburui kami cewahhhh yuckkss! hehehe!

Sampai rumah already 430 and terus I did what was needed and dear hubby resting. at about 5.30 we made a move to fetch the kids ...not going back home but off we went to shah alam. I've made appointment for Fahren's 2nd month imunisasi. We went to DEMC to see Dr. Koshy. Biasanya,utk 2 bulan ni aku cucuk kat klinik biasa jek as the cost is much cheaper ..tp since Fahren nih berak dia mcm slow sket aku prefer jumpa paed terus. And I like dr. Koshy. Aku mmg rekemen lah dr. koshy nih coz dia nih .. hmm... best lah! hahaha!

Dr. Koshy in action :)

Fahren weighted 5.5 kgs compared to 4.7 kilos last month. Doctor asked to not to worry about berak dia since his development is positif and normal as per graft ..dia kata as long as I fully BF fahren, takder apa nk dirisaukan .. insya Allah ..

we went off to dinner after maghrib prayer at masjid negeri. Idlan happy sungguh nampak masjid tu, dia kata

"mak, ni la!!, owohukakbal!" (Allahuakbar panggilan idlan untuk masjid)

idlan yg keletah! (mulut takmo diam)


Senja Di masjid negeri

After that we thought of going to iCity but cancel since idlan dah kelayuan and its almost 9pm, friday is school day for lydia and she has some works frm school need to cmplete. iCity next time lah!

I love the day because the way I spent it .. with my beloved ones .. same day, different time, different way ..

Love!

Rutin berubah bila anak bertambah ...

nowadays Lydia nak bawak bekal to school so i hv to prepare breakfast lah so leh dpt bekal utk dia gak. menu depends kat mood aku dan masa aku le .. kengkadang simple esp. bila Fahren nk berlama2 plak menyusu. Standard sarapan mcm masa aku kecik2 le .. jemput2, lempeng, nasik goreng ... Pagi tadi, aku just goreng pisang jek ..


Rutin harian aku dh berubah sket sejak fahren lahir, esp lps aku decide to exclusively BF him. Mcm yg disyorkan by experience BF mommies, aku kena la berdisiplin and stick to the same schedule utk mengepam. schedule aku so far siang 3 kali 10am, 1pm and 4pm .. and malam 11pm before tido, then hv to wake up around 3am .. tp byk kali gak aku missed kul 3 am tuh esp. bila fahren dh bangun menyusu kul 2 ..mmg aku terus terlajak tido sampai kul 5 bila again dia nk susu ...



and my day will starts right after tht .. wat bfast, gosok baju, ngan nak prepare all the bags. 3 orang ada 5 beg, boleh? huhuhu .. 3 beg baju, 1 beg skolah and 1 beg EBM. kalau aku rajin aku prepare le malam before tido tp biasanya mlm aku lupa dok melayan dorang... Idlan plak aku dh start mandikan dulu before ke nursery .. senang sket semua gi fresh kecuali baby aje lah mandi kat taska, kesian lah pagi2 nk mandi sejuk .. kejut idlan tader prob coz dia bangun masih senang ..ala, kan ada stage yg budak senang bangun .. huhuhu .. stage lydia snag dah agak liat .. idlan pun jenuh kejut kakak dia ..


"kakak, mangun lah, kolah .. lan dah ciap ni..." tu le idlan kalau dia dh siap dulu ..


gitu gini, kul 7 am baru ler settled kot and masa tuh ler fahren bangun lagi .. masa tu aku kasik susu direct feeding sampai kenyang kul 7.30 gitu dorang gi nursery ngan hubby ... camtu ler kekdahnyer .. lps 7.30 tuh le masa aku nak kemas2, sidai baju bla bla bla kerja2 org pompuan le kann ..yg pelik, walaupun malam kurang tido .. still siang aku tak bleh tido walaupun budak2 tak ada ... penangan online huhu ..



and next week aku dah masuk kerja .. and i know the routine has to be as above jugak .. cuma after 730 tuh, instead of wat kerja2 rumah, aku kena lah bergegas ke opis .. adeh! yg aku risau, boleh ke aku maintain jadual pam tu? biasanya aku bz sokmo kat opis .. sampai opis duduk le depan pc tuh wat kerja tak sedar dah lunch hour .. hmmmm aku kena wat reminder kat pc ler .. and need to talk to my team lead hope he understand ..



tapi frankly speaking, aku rasa seronok ngan rutin ni :-) .. memula mcm kelam kabut gak nak adapt .. rasa mcm tk cukup2 time . tapi alah bisa tegal biasa .. lama2 aku rasa mcm best gitu wat benda2 nih utk family ... and bila ada yg tanya aku, tak nak amik maid ke .. aku kata, lom lagi lah .. so far still leh manage .. rumah kadang2 .. erkk.. selalunya mcm kapal karam tapi bukan lama nak mengemas tuh .. and rasa puas hati bila sendiri kemas walaupun maybe tak kemas mana ekekke!


opss.. sorry sgt if lately manjang asyik2 BF asyik2 EBM, asyik2 pam .. hahaha! tapi aku mmg sgt excited pasal improvement ni .. aku tak nak lah over sgt talk about it .. blog aku ni bukan blog ibu2 sgt pon .. tapi u ols, pls bear wif me ok? aku cuma nk share keterujaan aku jek .. korang layan jek la ekhkehkeh!