Sunday, 18 October 2009

anak yang semakin membesar :-)



idlansyah, 1 year and 6 months old on the date pic was taken - 29 august 09. Now dah mula banyak vocab yang keluar dari mulut dia ... cuma takleh lawan kakak dia la ... aku rasa masa lydia setahun dulu dah kuar ayat mcm buku citer dah .. but idlan nih cool and steady jek ...


This was taken 2 weeks ago in wedding of my sister's SIL. Its so difficult to take photo of them together .. kalau sorang ready, sorang mesti tak ready, most of the time both pun tak ready ..

Tuesday, 13 October 2009

Deco for deepa raya at ofc

Pic2 taken while preparing for Inter dept deepa raya deco competition .. competition will be on thursdayMostly done for deepa since easier to find all deco items in market .. raya punyer deco byk dah pulang kat supplier coz raya dah abis lor ... its good to see ppl from diff races buat benda2 fun nih sesama ..





mula2 aku cuma niat nak nyebok2 and nak tumpang amik gambo jek .. tapi last2 aku pon tertolong huhuhu ... walaupun aku terpaksa jek sbb dorang wat menda2 tuh sebelah cubicle aku .. harus la kena merajin2kan diri kan??



since only 2 of us are malay girls (me and dayah) are in the team, so kitorang ler kena wat kelongsong ketupat tuh .. itu jek la pon for raya part... nak bwk pelita bagai maleh la plak .. mana yg ada jek la ... janji participate katanyerr ...


and hope more pic when we make rangoli esok ... huhuhu never seeen it in real before .. so agak teruja la u ols!



Thursday, 8 October 2009

22 weeks

OK dah la dulu pasal hari raya .. dah habis meriah entry before ni :-) let get back to current days .. ada few things to update here :-


- Last weekend aku and adik beradik emergency balik kampung sebab mak sakit tenat. Alhamdulillah, sekarang dah beransur pulih walaupun masih belum stabil .. Kawan-kawan doakan lah semoga mak aku sihat ye ..thanks :-)


- Last week aku jumpa doktor Mazita .. utk check up pregnancy aku .. :-) kena sound sedas dengan doktor sebab lepas 1st checkup lebih 2 bulan lepas, aku dah tak datang lagi tuk wat check up .. dia kata amboii mentang2 dah anak ke-3, wat selamba jek .. syiannn baby tuh .. errkk wahai baby dalam pewot, bukan niat mak nak abaikan check up tu .. tapi mak rasa sihat walafiat je .. sampai la last week tetiba rasa banyak betul baby gerak2 kat dalam .. pastu dah lost count dah .. berapa m inggu la sebenarnyer umur baby mak kat dalam nih ... :-) rupanya baby mak ni dah 22 minggu (minggu ni) Alhamdulillah, kami berdua sihat2 je ... satu lagi doktor sound sbb berat aku tak naik pun langsung ... aku kata kat dokter, puasa kan doktor .. sib baik aku tak gi check up masa puasa tuh sbb masa tuh berat aku turun gak .. cepat2 aku catch up so dia naik balik mcm berat yg sama masa 1st checkup .. hohoho!


- hari ni, aku gatal pakai baju pregnant gi opis walaupun perut tak de la beso mana ..saja gatal huhuhu! .. :-)


Sekian :-)