Tuesday, 19 May 2009

susu mama

Salah satu fridge magnet yg melekat kat pintu peti ais aku ialah magnet yg aku dpt dari DEMC during 1st check up masa pregnantkan Lydia. Dah masuk 5 tahun dah ...
Masa dinner tadi ni, Lydia sambil makan sambil baca magnet tuh ..


"infamama" aku tak perasan dia tgk magnet sampai ler dia dok ulang berkali2 sampai menanah telinga aku wakakaka ...so aku betul kan ..

"Enfamama le, bukan infamama"

"oh ok, enfamama. enfamama tuh maknanya orang mengandung kan mak?" Dia kata gitu sbb magnet tuh pic pompuan pregnant.

"enfamama tuh susu" kata aku

"oh, enfamama tuh maknanya perempuan tuh bawak susu?" ohoho! vahaya statement nih, better aku wat correction.

"bukan ler ... enfamama tuh nama susu"


"oh, nama susu rupanya ..."


aku sambung le basuh pinggan ..
tp dia still mcm x puas hati ...
dia dok lagi ngekor aku.


"enfamama tuh nama panjang dia kan mak? nama pendek apa? susu je ke mak???"


"susu mama kot" aku jawab gitu jek. Agaknyer dia puas hati kot sbb takder dah lagi soklan berbangkit.


ohoho!

.

Monday, 18 May 2009

Monday Morning

Hi ols! it's monday again!


This week, aku mcm seronok sket nak memulakan minggu. Takde la sebab musabab utama pun, tapi semakin hari berlalu, cepat le sampai June .. aku suka bulan June sbb aku nak cuti lama sket. Aku tried to apply cuti 21-22 tu, nak join depa pi perhentian berbuih2 gegar ... tp apakan daya cuti application kena reject awal2 sbb si Arun tuh nak balik kawen kat india on the same week so tak dapek la aku cuti .. so dia suh aku amik cuti early June which aku rasa ok gak coz sempena birthday aku leh aku lepak lama sket. Dah approve pun cuti aku 11, 12 tuh ... Aku ingat nak balik johor and jalan2 ke seberang Tambak jek time tu ... tuh aku rasa sonok je menanti June tu .. :-)


Lagi, urusan pindahmilik rumah aku dah 80% complete. Loan has been approved, S&P pun dah signed. tinggal nak tunggu stampingand maybe takes few weeks (or months) before bank islam leh release loan lama and cimb leh release loan aku ... aku amik loan sama je ngan balance rumah nih so aku cuma menyikitkan monthly payment sajer dengan rate yg tgh rendah ni .. hopefully before puasa semua settle lah!


and by the way, aku dah start update resume aku balik. Saja lah kan .. pejam celik pejam celik,rupanya dah hampir setahun aku kat company ni ... elok lah kalau aku start plan2 .. alah, plan2 aku pun mkn amsa setahun dua jugak .. aku kan ke late bloomer huhuhu .. takmo la sedar2 dah 7 tahun plak .. lepas 7 tahun baru la nak plan ... berjanggut le plak ... huhu tak mungkin aku nak kerepot kat sini ... so u ols, kalau ada lobang2 cacing yg le aku masuk, sila lah share2 the info okeh? tq!


apa lagi? oh pasal hiburan .. aku mmg kecewa habis le Aril tak jadik juara AF! hahahah! apa kes?? tak mengundi pun tapi sedih plak? well! busan la AF final ni .. still takleh beat AF Final masa Mawi dulu tu .. Aku rasa Mawi menang tug grand giler walaupun dah dijangka kemenangan dia.. maybe sbb ada choir kot? rasa mcm gemilang jek ... lagipun masa diumumkan dia memang tuh, choir tu terus berkumandang .. AF2 pun grand gak ngan kaler oren penuh dalam stadium ... tapi AF7 nih, sepi jek wakakak! banner pun tak banyak aku tgk .. agaknyer dah malas kot ekekek! Lagu2 pun baisa2 jek .. kesian Aril lagu dia toksik tu tak best nyer! wakakaka sedap je aku kutuk ehh .. sedap le tp untuk final kureng grand le kot ..tuh nasib baiki Aril bawak ok la jadiknyer .. kalau long term yg bawak?? oopsshuhuhu!!! dah cukup pasal AF lah!


ok chio dulu, dah 8.15 AM aku nak gi kerja .. harus sampai opis kul 9.30 nih adehh ..


SAlam ols! muahss!

.

Wednesday, 13 May 2009

anak-anak kita

Lately, Idlan suka je tido lewat. Sampai penat le nak tidokan dia. Bila ajak main2, gaya dia mcm dah ngantuk .. bila bawak masuk bilik, gaya dia mcm nak main2 lak .. pening dibuatnyer ... bila masukkan dalam buaian, mula la plak merengek2 nak kuar .. semua salah le senang kata. aku tak tau dia nak apa. kasik susu badan, tak sampai 5 minit dah dilepaskan, mcm nak main2 gak .. tapi pastu nangis lagik ..kasik plak susu botol ..pun tak jugak baik mood dia ..



tadi, dalam kul 10 gitu hubby offer tolong tidurkan idlan. Aku ok jek mandangkan aku pun lom mandi apa semua maklumle sampai je rumah, terus idlan takmo lepas. So, aku masukkan Idlan dalam buaian lah, leh hubby tolong ayun sementara aku settle down.



Aku keluar dari bilik, pintu bilik tutup rapat so tak dgr bunyi TV. Kat luar, Lydia plak nak bermanja2 .. ajak baring sebelah dia tgk TV. aku layankan dulu lah. Tetiba,


"Bukak pintu tu lahhh!!!!!"


Husband aku jerit je dari dalam bilik. Giler terkujat aku. Cepat2 aku bukak pintu bilik. Rasa membara jek ni sbb kena jerit gitu kan. tapi aku control le, aku tanya kat dia knp jerit2 gitu. Dia pun control jugak aku rasa, dia tone down suara dia, dia kata dah byk kali dia panggil aku tapi aku tak menyahut. Aku malas nak balas sbb mcm tgh hot (aku le) je kan ... tapi sedih giler rasanya nih sbb aku bukan sengaja buat2 tak dengar tapi dah mmg pintu rapat ofkos tak dgr. Aku pun diri jek depan pintu tuh, dia pun diam je tgk aku ... pastu terus aku kuar ngan rasa sedih ....


Kat luar, Lydia ajak lagi baring sebelah dia,ala2 nak pujuk aku la sbb aku baru lepas kena marah ngan bapak. Dia suh aku peluk dia tapi aku wat dono jek ... last2 dia give up, dia kata

"tak nak sudah, nanti lydia beli gula2 taknak kasik mak" kesian plak aku dgr so aku pun baring mengiring kat dia .. Lydia, mcm biasa la gaya pujukan dia tu, dok tepuk2 aku. Aku pun terus je membebel ngan suara slow ..

"mcm le tak boleh nak bangun sendiri bukak pintu tu" gitu le lebih kurang nyer aku membebel sendiri. nak membebel kat tuan punya badan, malas kang berlarutan la plak kan ... which aku pun tak suka. tetiba Lydia sambung,

"entah bapak ni, tinggal je la kejap idlan tu kan boleh, bukak kejap pintu, kan mak?" aku angguk2 aje, pastu dia sambung lagi,

"ada kaki tu nak buat apa, kalau tak buat jalan, kan mak kan?"

pastu dia sambung lagi,

dan lagi,

dan lagi ...

amboi amboi amboiii ... nih sapa plak lebih2 membebel ni? tetiba aku tergelak sorang2 ... pastu aku dah tak tahan nak gelak sorang2 .. aku citer kat hubby ...dia pun tergelak sama .. Lepas tu baru Lydia perasan kitorang gelakkan dia .. baru le dia pun sama2 gelak ...


habis dah rasa marah.


maka betul lah, anak tuh penyeri. tapi, anak aku ni lebih kepada polis kot. kalau tak pun guru disiplin. sabo jek la .. kalau dia marah adik dia lagi le .. bila aku sound knp dia marah adik dia, dia siap leh jawab balik,


"Ye la, Lydia marah idlan sbb Lydia sayang idlan .. kan mak pun marah lydia sbb mak sayang lydia kan???"


toing!


.

Sunday, 10 May 2009

sabtu pertama di bulan lima

ok!

gedabak pic title aku tuh.

Semalam, sabtu yg sgt free tapi tak plak kiterang ke mana2 ... bila dah ptg baru rasa mcm rugi jek tak kuar .. so we decided to gi lepak padang depan muzium shah alam ... tapi time tuh dah kul 6.30pm..adeh kejap le sangat melepak plak ... tapi aku ajak gak hubby kuar .. aku kata kat dia kita lepak kedai mamak sek. 7 pon no hal asalkan lepak wakaka tuh dia apstu dia kata,

"mcm mana kita ni kan .. dua orang berbeza hidup bersama. saya suka lepak rumah, awak suka plak keluar2 .."

amboihhh! ala2 sindiran ke apa tuh huhuhu so aku secara sopan membalas,

"Sy pun suka gak lepak rumah .. tapi sejak awal minggu lagi sy rasa mcm agak tensi dan nak spend weekend keluar .. bla bla bla .." (ofkos, dengan nada sedih ala2 rajuk u ols!)

and his respond ofkos u ols know la kan ... kami pun kuar gak mengikut naluri keibuan aku wakakaka ..keibuan la sangat kannnn ...


Masa lalu kat Setia Alam, ada plak pasar malam so aku kata tak yag la gi sek 7 ..kiter gi pasar malam beli2 food ke apa, then balik lah umah tgk AF. dia ok jek .. layannnnn!! pastu sempat aku bisik, "errrkk.. kalau ada jual kain ela cantik2 saya nak beli lah ..."

and his reply buat aku senym sampai telinga u ols!

"beli lah ..cakap jek nak beli apa hari ni abang baik hati ni ..."

Tapi, end up aku tak beli apa2 pun walaupun ada kain ela sifon yg sgt cun tapi aku menahan diri sbb aku tau lom masanya aku shopping baju ... tapi, Lydia plak berjaya pau aku .. dia nak sangat pakai baju sexy adohh anak dara sorang ni .. baju tali speghetti tuh dia pau aku ngan suar dah rm23.

Balik dari pasar malam lalu kat Kalng Sentral tuh, ada plak funfair .. aku kureng sket bab2 funfair neh tapi teringin gak nak kasik lydia the experience so kami singgah le sat .. beli 4 token rm8 jek pasal tader niat to stay long there. Lydia main2 mcm dalam pic tuh and pastu balik. Idlan ala2 tak berminat langsung ...

And aku happy coz Aril masuk balik wakakaka apakahh!!!

Monday, 4 May 2009

Girls's Nite out

thanks to my dear husband sebab kasik can and green lite kat aku nak melepak dengan kawan2 w'pon mlm jumaat huhuu. Last Thursday lepas few days planning, melepak le kami kat satu restoren yang agak terpencil sket walaupun di tgh bandaraya.


aku dari ofis pun dah pukul 7.45 PM. Hampeh je pagi2 mcm free jek .. nak balik banyak plak issues berbangkit so terpaksa stay sampai lps maghrib. Maklum le month end ofkos banyak benda nak kena ready nak minimize issues katanya.


aku memang le failed jalan2 area KL walaupun banyak tahun kerja kat KL. puas le calling2 Shara tanya direction. seram seh masa aku termasuk silap lorong area bukit bintang tu ... main road kemain happening tapi lorong belakang ,,urrghh serammmm!!! time tu aku rasa mcm nak nanges jek nak nak bila tgk ada plak mat gian kot tgh jalan2 .. at the same time ada plak mcm adegan tawar menawar antara sorang minah (agaknyer) ngan lelaki ... OMG! at the same time ada jugak couple yg tgh memadu asmara .. adoiii! aku terus kan jugak ler masuk lorong tuh coz itu jalan sehala .. mat2 bangla mmg ler tanpa segan silu dok panggil2 soh parking coz dorang nak mtk duit jaga parking ... uwaaaaa!!! meks nyesal u ols sbb drive sorang2 gituuu...


Seb baik jumpa jalan kuar ke main road wakakakka!!!! shara pon bosan kot aku dok called dia jek .. tapi dia pun actually tgh cuak sbb dia dah sampai tapi area situ mmg senyap and tadak orang lain yg dah sampai. ekeke! last2 shara kuar balik ke depan hotel istana tuh and tungu aku kat situ huhuhu ... and sama2 kami park kereta kat tepi jalan depan restoran. Mat bangla dah tunggu dah.. mintak rm5 satu kereta?? nak mampos! last2 kitorang bangi rm6 2 kereta (pemurah la pulak aku rasa - alamak, Shara, lom bayar kat Shara duit parking neh huhuhu)


Palate*pallete nama diberi. unik la jugak walaupun ianya cuma sebuah rumah teres dua tingkat lama yg dah diubahsuai sikit2 ... unik coz apa eh? paintings on the wall kot?? and the place is quiet cozy and very seswai nak borak2 lepak.


Diana and Soulie sampai arnd 10 mins later ... Mas and Mauze couldnt make it. Aku plak coz fikirkan nak jumpa zaza tuh yg kugagahkan jua ... rupanya lepas half and hour melepak situ, lamb & onion menu aku pun dah nak habis .. zaza lom gak muncul .. rupanya dia masih on the way, dari perlis ... masa Diana called, dia masih di Sabak Bernam?? OMG! harus la tak leh nak join ... so tinggal le kami berempat .. berkongsi kisah suka dah duka :-) ada kisah tertekan, ada gak kisah emosi .. and ofkos yg wajib, posing2 mcm kedai tuh bapak kita punya!! ahakss sampai habis betteri Diana ...


Around 10 masing2 dah ala2 nak menguap dah ... we made a move ... aku ngan soulie balik sekali and ofkos, sambung diskusi dalam kereta ...


Frankly speaking, it feels soooo good to be able to hang around with BFF. I had fun walaupun kejap ... hope dorang pun had fun too.


thanks u ols!!tataplah pic aku tuh utk u ols yg rindukan aku ekekkkee .. ada garis kedukaan yg cuba aku sembunyikan .. namun acapkali, gagal aku ignore. opsss apa barang madah berhelah nih ... kosser!

ok. itulah shara! pic Soul dengan D aku kuarkan kat lain siaran lah.. kang tenggelam plak muka aku kalau sumer2 aku letak sekali. cukup le aku dah 76.3% tenggelam ngan shara ekekeke !

Sunday, 3 May 2009

Another Tag ekekeke ..

Soul, keperibadian ke ni? OMG! layan jek la ...

Dear Soulie,

I don't really know how to tell you this, Our affair is over. I think I realized it When you put cuffs on me At the mental hospital and I saw you Knock out The elephant in the corner. I'm sure you're High enough to understand How boring you are. I'm returning your Your toe ring to you, but I'll keep Your collection of butterflies as a memory. You should also know that I Will not tell the authorites that you stole the whale from the backyard. and You ruined my attempts at another world war.


Go milk a cow,
farra


Here's how you do it:

Dear (the person who tagged you),
I don't really know how to tell you this,(1). I think I realized it (2)(3) and I saw you (4)(5). I'm sure you're (6) enough to understand (7). I'm returning your (8) to you, but I'll keep (9) as a memory. You should also know that I (10) and (11).
(12), Name

1) What's the color of your shirt?
Blue - I'm in love with your cat
Red - Our affair is over
White - I’m joining the Convent
Black -Our romance is over
Green- Our socks don't match
Grey - You're a leprechaun
Yellow - I'm selling myself for candy
Pink - Your nostrils are insulting
Brown - The mafia wants you
No shirt - Purple hedgehogs want to destroy you
Other -I dislike your eyelashes

2) Which is your birth month?
January - That night you picked your nose
February -When I quoted Forrest Gump
March - When your dwarf bit me
April - When I tripped on peanut butter
May - When I threw up in your sock drawer
June - When you put cuffs on me
July – When I saw the purple monkey
August - When you smacked my ass
September - Last year when you peed your pants
October - When we skinny dipped in the bathtub
November - When your dog humped my leg
December - When I finally changed my underwear

3) Which food do you prefer?
Tacos - When we skinny dipped in the bathtub
Chicken- In your car
Pasta - Outside of your office
Hamburgers - Under the bus
Salad – As you were eating Kraft Dinner
Lasagna - In your closet
Kebab - With Jean Chr�tien
Fish - In a clown suit
Sandwiches - At the Elton John concert
Pizza - At the mental hospital
Hot dog - Under a street light
Annat- With George Bush and Stephen Harper

4) What's the color of your socks?
Yellow - Ignore
Red - Put whipped cream on
Black - Hit on
Blue - Knock out
Purple - Pour syrup on
White - Carve your initials into
Grey - Pull the clothes off
Brown - bit of
Orange - Castrate
Pink - Pull the pants off of
Barefoot - Sit on
Other - Drive over

5) What's the color of your underwear?
Black - My boyfriend
White - My father
Grey – The Catholic Priest
Brown – The Montreal Canadian’s goalie
Purple - My corned beef hash
Red – My knee caps
Blue - My salt-beef bucket
Yellow - My illegitimate child in Ghana
Orange - My Blink 182 cd
Pink – Your ‘My Little Pony’ collection
Other --Knock out The elephant in the corner

6) What do you prefer to watch on TV?
One Tree Hill - Senile
Heroes- Frostbitten
Lost - High
Simpsons- Cowardly
The news - Scarred
American Idol - Masochistic
Family Guy - Open
Top Model - Middle-class
Annat - shamed

7) Your mood right now?
Happy - How awful you are
Sad - How boring you are
Bored - That I get turned on only by garbage men
Angry - That your smell makes me vomit
Depressed – That we’re related
Excited - That I may pee my pants
Nervous - The middle-east is planning their revenge on you
Worried - That your Ford sucks
Apathetic - That you need a sex-change
Silly - That I'm allergic to your earlobes
Cuddly - That Santa doesn't exist
Ashamed - That there is no solution to you being a dumb kid
Other - That your driving sucks

8) What's the color of your walls in your bedroom?
White - Your toe ring
Yellow - Your love letters to me
Red - The pictures from Vegas
Black - Your pet rock
Blue - The couch cushions
Green - Your car
Orange - Your false teeth
Brown - Your nose hair clippers
Grey - Our matching snoopy underwear
Purple - Your old New Kids on the Block blanket
Pink - The cut toenails
Other - Your Hannah Montana underwear

9) The first letter of your first name?
A/B - My virginity
C/D - Your photo with the moustache drawn on it
E/F - Your neighbors dog
G/H - The oil tank from your car
I/J - Your left ear
K/L - The results of that blood-sample
M/N - Your glass eye
O/P - My common sense
Q/R - Your mom
S/T - Your collection of butterflies
U/V - Your criminal record
W/X – Your suicide note
Y/Z - Your credit cards

10) The last letter in your last name?
A/B - Love your sweet, sweet ass
C/D - Always will remember the pep talks
E/F -Never will forget that night
G/H – Will not tell the authorites that you stole the whale from the backyard.
I/J – Mocked you behind your back constantly
K/L - Hate your cooking
M/N - Told in my confession today about the moose poaching
O/P - Told my psychiatrist about the bruises
Q/R - Always wanted to break your legs
S/T - Get sick when I think of your feet
U/V - Will try to forget that you broke my heart
W/X - Haven’t showered in a month
Y/Z – am better off without you

11) What do you prefer to drink?
Wine- Our friendship is ruined
Soft drink – I’m off to lead a new life as a lemon
Soda – I will haunt you when I’m reincarnated as an Eskimo
Milk - The apartment building is on fire
Water – I'm scratching my butt as you read this
Cider– I have a passionate interest for mice
Juice – You ruined my attempts at another world war
Mineral/Vitamin water – You should get that embarrassing rash checked
Hot chocolate – Your Cucumber-fetishism is weird
Whiskey - I love Oprah Winfrey
Beer – Thanks for the Cocaine
Other – you should stop picking your nose

12) To which country would you prefer to go on a vacation?
Thailand – Warm tingly sensations
Australia - Best of luck on the sex change
France - Love always
Spain - With tears of sadness
China – You make me sick
Germany – Please don’t hurt me
Japan - Go milk a cow
Greece - Your everlasting enemy
USA - Greetings to your frog Leonard
Egypt – Kiss my butt
England - Go drown yourself


And the tagging victims: jijo, deo, wakame