Wednesday, 31 December 2008

memori dua ribu lapan

2008,


awal january kami diuji, bila hubby hilang punca rezeki
kemudian rahmat Allah menyelubungi, 


awal February, Idlansyah hadir menambah seri, 
bersamanya, ada rezeki, hubby dpt kerja lagi


limpahan rezeki tak pernah putus, 
aku pulak dapat kerja baru bulan august


november mmg indah ... 
bila lydia cemerlang disekolah,


disember datang dengan dugaan
permohonan dpli tak seperti yg diharapkan
kena le cuba lagi tahun depan 


seminggu lepas, tv rosak .. 
alhamdulillah, dah berganti, itupun rezeki jugak 


Petang ni
hikmah babysitter idlan menarik diri
insya Allah kenderaan baru kami perolehi ..
utk kemudahan hubby & anak2  ke nursery


2008,


Yang lain2 tak perlulah dinyatakan
Sedikit dugaan, begitu banyak hikmah kebahagiaan


Syukurlah ...
Alhamdulillah ...




Tuesday, 30 December 2008

dia tak mahu


Pg td hati aku tersentuh... Idlan tak mau lepas dr dukungan .. Ini kali pertama setelah 10 bulan.. Idlan dh fhm erti perpisahan ..

Sunday, 28 December 2008

seronok tak terhingga

2 earlier entries were sent from my mobile. instead of having saparate blog for mobile and normal blog, i combined them together here.


On christmas holiday i went to Kuala Linggi, had a wonderful and great time wif family of my side. Memang event ni very short notice and last minute plan. kakak aku le masa tidoq umah aku dok sembang2 pasal nak wat family outing ni. Then we started calling everyone asking if ther are free ... Semua kasik respond baek .. except for my abg or anak2 call him PakNgah yg kenot make it as he has bought airticket for his family to spend the long weekend wif him kat utara. Abang aku ni kena kerja kat Perlis, so dah jadik weekend father/husband le ... sedih gak dia tak dapek join us coz anak2 bujang dia tuh, leh diharap nk tolong kerja and tolong makan huhuuhu! but plan has to proceed lah ...


Kebetulan sgt, i still hv contact of the chalet me and hubby stayed amsa family day hubby last July. Kuala Linggi .. orait kot kalau nk berfamily dah santai2 kat situ .. yg penting, all BBQ set tuh dah ready,and the chalet pun not bad .. laut pun dekat jek .. harga pun reasonable ...kawasan depan chalet pun lapang for kids to play.


So On Thursday arnd 12.30, aku dh kat Tol Pedas/ linggi .. and my kakak sulong aka maklong wif her family ngan mak and bibik siti dah sampai from johor .. tinggal nk tunggu 3 kereta lagik... adik aku pastu dtg, then terus la weols ke linggi .. aku la lead .. huhuhu .. pead by a map actually ... coz last time aku dtg ikut PD ...


Sampai sana terus jek makan, kakak bawak bekal dari johor .. aku plak bafst pagi2 roti salut telur yg digoreng tu .. mmg goreng byk so leh mkn bila sampai ... dlm setengah jam tu sampai plak my 3rd abang, or anak2 aku pangge Pokde wif his family, Lydia yg tengah tido terus bangun coz geng dah sampai ... Sembang2 sementara tunggu hari redup sket, masing2 dh tk sabo nk masuk laut ... then kakak atas aku betul or cikSila plak sampai ... event managerla dia ni .. dtg ngan segala mak nenek nk dimakan plus aturcara majlis ngan hadiah2 sekali dia prepare .. huhuu .. mmg le rajin kakak aku nih .. mmg lain sungguh ngan aku .. ekeke!


Bila tg Aseh, Ana, and Zarif dah turun laut, mula la aku pon tergedik2 nk turun sama .. selalunya, aku mmg tak heran org mandi laut .. coz aku mmg takut laut .. sama la mcm Lydia .. tapi hari tu teringin plak nk berendam ... omg! it was so fun! best banget coz laut tuh mcm kitorang punya aje .. tu yg syiok .. tak deorang lain pun .. terjerit2 kitorang dok pekena antara satu sama lain .. kebetulan lak, Lydia yg selama ni tak mo masuk laut pon leh plak masuk laut.. maybe tgk geng dia si Dahlia tuh syiok habis lompat2 main ombak .. owh bestnyer!!!!!!


lepas mandi manda ... naik bilik.. mandi2 segala .. cuaca plak redup jek .. budak2 ni pi sambung main bola depan bilik ... while parents gossiping depan bilik wakakka .. and the guys plak dh start bakar arang ... sonok!


MAghrib jek, cepat2 settled ngan apa2 yg wajib ... and terus everyone berkumpul ... baru le acara bermula .. cayalah kakak aku ni, dia dah susun siap2 apa acara nk buat.. Alhamdulillah,a dik beradik aku mmg sportin2 belaka .. memula tuh acara gift exchange ... adeh! aku punya hadiah le paling kodi ... malu le plak ..adik aku siap kata"keji lah ko kasik tu jek" cissss!!!! dah aku ikut rules .. ikut range yg dicadangkan.. mana tu dorang tu plak sumer datang bawak hadiah melebihi range asal .. ceh!


LEpas dah gelak2 sakan tukar2 hadiah .. makan2 le plak .. menu nya lamb, ikan, ayam, udang,sotong for BBQ .. and ada gak steam boat tomyam.. aduh lazatnyer ... mg gelak jela sumer2 sepanjang majlis .. well, if u know me well .. family aku sumer jenis yg gelak tak hingat mcm aku gak.. ekekek ..


Then, acara kerusi beracun utkbudak2 ... ... Lydia plak takmo take part sbb dia tak paham camner .. Dahlia plak, half way tarik diri sbb takmo kalah ..adeh! uhuhuuh .. last2.. Iman menang menewaskan Alif .. hikss .. enjoy je memasing ..

Then, lucky draw .. pergh siap ada launcky draw bagai.. hiks .. mcm le family beso sangat pun .. tp, for fun kan ... layannnnn ... budak2 pun ada nama utk lucky draw ni .. even bibik pon ada nama, plus, bibik plak dpt lucky draw no. 1 ? .. dapat le dia kuali berkualiti tuh .. kitorang siap kenakan bibik, suh dia letak kat laut je kuali tu so that kuali tuh leh sampai kat kampung dia, kat pulau memburit yg salu di perkatakan ittew huhuuh! ... so lepas bibik dah menang, bibik pon senang hati membasuh pinggan .. wakakak.. kosser!

ada jugak acara music chair utk org beso,lelaki, and pompuan .. ekekke .. as usual, sumer sporting siap gamat suasana ngan gelak tawa apa lagi bila ada la yg terduduk kat lantai bagai ... :-)


Acara kuiz pun best giler ... each family kena prepare 3 soalan utk yg lain jawab ... ekekeke .. macam2 soklan kuar .. ada yg pasal kartun, ada pasal AF, ada pasal prgram ceramah agama .. mcm2 ada .. ekekke mmg fun!


Elok je lepas selesai sumer .. hujan lebat .. .. tau je la dah lepas makan banyak lamb .. mmg best borak2 sambil pekena kopi panas hujan2 .. budak2 plak layan TV citer hantu .. ada gak yg dah tido awal ... sambil2 tu, ada gak cadangan nak buat next year kat Cherating plak .. and nak undi sapa plak nk jadik organiser .. tapi sumer pakat biar le cikSila and uncle Razli sajork maintain .. huhuuh ...


pagi jumaat tu aku balik kul 8 am coz nak terus ke ofis .. yg lain2 balik gak kot dlm kul 10 gitu ... mmg best lah!!


Pic2.. kemudian ler ..

Friday, 26 December 2008

Motosikal bapak


Use by hubby to go to work as well as to bring lydia to/from skul

Haikal fikri


Idlan's cousin from hubby side 1 yr plus

di bawah sinaran lampu klcc

It started with an email from Dd .. :-) Banyak rintangan huhuhu .. memula nk make it on Monday, but few of them couldnt make it, Mas ada hal nk tolong member dia, Shara had to attend her office xmas party ... me and mauze memula Ok, but then aku plak x dapek nk dtg ... Seb baik .. Dd and Zaza decided to postpone to Tuesday ... 


Aku dari pagi tu, agak free la jugak .. ingatkan leh la cabut on time kul 6 ... tup2 ada plak kerja last minute datang .. and its production issue, so nak tak nak kena la settle .. last2 aku dah stress .. aku pass je kerja kat orang lain huhuhu .. mauze dah kat bawah, and it was 6.20 kot baru gerak from my office. And nak ke KL tu, traffic jam mcm biasa la kan .. masa tu Shara dah call tanya kat ne .. aku dah bajet sure aku x leh nk sampai before 8 .. and asked them to proceed first ...


SAmpai sana, rupanya dorang x start lagi .. ekekekke! and dapat le aku join ... nak parking pon mencabar gak .. it turned out to be a successful suprise birthday party for Soulie .. huhuhu! rasa berbaloi je rasanya meredah jem .. dan kesukaran nak cover2 masa hampir terkantoi ekekke .. ditambah lagi ngan kesukaran nak idupkan lilin kat belakang sol .. hiks! tapi bila tgk expression Soulie .. rasa sonok sangat!! i guess everyone enjoy masa tu ... lepas potong kek, lepak2 borak2 ajelah and ofcourse amik gambo tu wajiblah, sbb NZ plak mmg strategik depan klcc je kan .. 


balik tu, aku tumpang mas dia hantar sampai ofis aku, then aku amik kereta and terus balik! Hope Soulie happy selalu, and lepas ni sure lebih happy coz dah nak ada gelaran isteri .. :-)


Ok .. enjoy da pics! (ihsan Soulie)







Tuesday, 23 December 2008

another news

My babysitter for Idlan, or my next door neighbour, or idlan's mama, said she can't babysit idlan anymore. She is 2 months pregnant and the morning sickness is very bad that she's afraid will effect her efficiency in looking after my boy.


I'm happy for her for the news. Ada orang baru nak mai, kita kena lah happy .. i'm always happy to know my friends and relatives are expecting.


But i'm sad for my boy. He is doing fine with his 'mama' ... i can see him every morning smiling and giggling everytime his mama ambik dia dari dukungan aku .. tapi, apa nak buat ..


Looking at brighter side, It's time for Idlan to mix around with more friends .. and thank God he has his sister to look after her in the nursery where he'll be sent to.


Me, as a mother ... cuma berdoa dan bertawakkal for everything to be fine for both of them ...


Year end, banyak plak things happening around me... things that need new changes and adaptation ... both emotionally and financially ..


...

Monday, 22 December 2008

Hampir enam tahun hidup bersama, akhirnya aku ditinggalkan

Hampir enam tahun hidup bersama, akhirnya aku ditinggalkan

tapi tiba2 malam tadi dia berubah, dah terus tinggalkan aku tanpa pesan …

padahal selama ini, tak pernah ada sebarang rajuk atau gaduh yang panjang …

bila aku ditinggalkan terpinga2 mcm tu … sedih sangat tau …

mcm mana la aku nak hadapi hari-hari tanpa dia dan suaranya …hmmmm …

*sambil mengira2 bajet beli nak beli TV baru, ganti yg rosak tu … aduh kopak!

Wednesday, 17 December 2008

sedikit sahaja

This week busy betul kat office. Banyak aku nak kena catch up before ditinggalkan sorang2 coz lagi dua org tuh nak cuti panjang ... mudah mudahan aku leh manage time tu nanti.. insya Allah ... aku kan, bila dah khusyuk dan tawaduk buat kerja, harus la nk makan pun lupa ... huhuhu tingat masa kat ofis lama ... bila dorang ajak bfast/lunch, bila aku kata nanti aku join kemudian .. ha, 90% keberangkalian yg aku tak join pun akhirnyer ... alahhh .. mula la nk start mengenang kisah silam nih ...


Musim cuti ni, paling syok bila send emails kat orang, dapat auto reply coz dorang x der ... aku suker! kurang orang, kurang users, kurang komplen,kurang le stress! hikss!!!!

Monday, 15 December 2008

dia

Pic credit to http://www.freenaturepictures.com

Sunday, 14 December 2008

gathering @ habib's


The plan dah dibuat since before raya puasa lagi ... bukan senang nk dpt invitation drp dia ni ... :-)


En. Habib is my boss back in year 2000 until 2005. Masa dia jadik boss aku, mcm ada gap je between us .. maklum ler aku mmg tak reti nak borak ngan boss ... asalkan ada gelaran boss aje, sure aku takleh nak selamba ...


On 2006, aku dah start project lain, and under different boss .. since then, gap tu jadik hilang :-) Good thing about En. Habib ni is dia mmg never failed to wish everyone's birthday ... dia jenis yg jaga friendship rasanya ... terbukti lah, even after dah tak jadik boss .. dia still lagi concern dengan bekas2 anak buah dia, and dia Ok jugak kalau kita nak luahkan prob ke apa .. he is a good listener i guess ..aku tak de la pernah luahkan prob sgt pun .. aku borak2 ngan dia pun jarang .. unless kalau aku nk buat lawak2 kering aje or nyakat2 dia :-)



Last Saturday, kami bekas2 anak buah dia, datang umah dia kat Ampang ... antara anak2 buah dia, Roslan paling lama dengan dia ... Pastu Mus, then Elin, Aku, mauze and Zack. Skang tinggal Zack ajelah masih under dia kot .. yg lain2 nama tu sumer dah bawak haluan masing2 ...


Tu yg En Habib panggil kitorang makan2 kat umah dia .. aku sampai lewat sket sbb ada lah benda jadik before that ... huhuhu .. sampai sana dah ada yazim, zack, ellyn ngan mus .. it was great to see old faces .. anak2 pompuan yazim cantiknyer aku rasa ... ayu2 gitu huhuhu ... Lydia sonok jumpa anak2 Ellyn adreanna, dhani ngan ikhwan ... aku plak sonok tgk anak2 Mus Sara and Lisa ... sbb since aku tgk 2nd dotter yang namanya Lisa tu lahir, lom jumpa lagibudak2 tuh ... dah setahun dah.. hiks!


Then Mauze sampai sefamily .. last jumpa anak2 mauze, nurin, harith and aqil was masa raya puasa lepas .. masa open house umah Ellyn ngan dorang dtg umah aku ...


Roslan datang plak ngan family dia .. dah lama x jumpa roslan since dia join bank*is*lam. Masa tu aku cuti dalam pantang ... uih lamanya .. roslan ni suka nyakat kitorang ngan kata2 sinis, tapi biasanya kitrang siniskan dia balik huhuhu .. wife dia Kak Linda pun dh lama sgt takjumpa ... dah besar anak2 dia Syaza ngan kembar Imran ngan Naim ..



Cuma Zack x bawak family sbb anak2 dia lepas sunat, dia plak balik awal sbb nak shooting kat Melaka. Zack ni buat wedding video and fotography.


pastu mula la, episod budak2 kecik berlarian ke sana ke sini .. yg parents, makan2 sambil catching up .. aku tak leh nk duduk setempat jek sbb dok kejar2 Idlan yg dah ke sana sini ... huhuhu ...


Mus balik awal jugak rasanya ... lom sempat borak betul2 ... ish ishh ... PAstu Yazim plak balik sbb anak dia Iman Zafira tu merajuk .. ciannn....


Kitorang yg tinggal ni, sempat gak ar layan karaoke kat atas huhuhu... punyalah dasyat karaoke room umah En Habib nih .. dah mcm redbox aje huuhu ... sound system keliling ... mmg best! budak2 pun seronok test suara ... aku memula malas nk turun padang .. dah lama x lepak2 karaoke .. tapi Habib lak dah dok suruh jek .. hehehh .. terus iman aku lemah hahahaha... layan le few lagu ... Idlan siap leh tido lagi masa orang dok terpekik2 nyanyi .. cayalah anak mak mmg sporting! huhuhu! Kak Linda pun best .. siap duet lagi lagu fauziah latiff .. paling sempoi, anak Lan si Naim tu.. perghh nyanyi lagu Lemon Tree lagi .. cayalah satu family sporting ...


Then Mauze plak balik ... followed by ellyn .. Lydia as usual, nangis bila member2 dah balik ... tapi lepas dipujuk dengan Kak Norin (habib's wife) .. dia ok plak ... aky try suh dia nyanyi .. memula dia tanak .. lama2 dia pun layan .. nyanyi without music la tapinya .. lagu ayat ayat cinta ... layannnn ...


Before family aku ngan family Lan balik, sempat le bergossip kat buaian hahaha .. kebetulan, wife en habib kerja sama company ngan aku .. cuma lain dept .. still ada gak benda leh share gossip :-) .. lama gak lepas kat luar tu before kitorang betul2 bersurai ..


It was a great gathering! Crowd best, food pun best! Thanks En. Habib for the wonderful lunch party and thank you for all ur guidance selama nih!

time to let go, time to change

My phone dah too outdated and dah teruk sangat conditionnya, sampaikan nobody even bother to take it even when i just left it anywhere :-) .. I remember when I went to KK back in 2006 and i left the phone at this resort ... they mailed the phone back to me! :-) jodoh panjang dengan that phone .. (tetiba rasa mcm nak pegi KK lagi ... best sgt kat KK ...)

Klik Sini, Sini dan Sini, utk story kat Sabah yg aku rasa sangat best sampaikan Phone aku tertinggal!!!

Klik sini, utk story pasal aku dapat semula phone aku :-)


Tengok la Pic atas tu, itu le condition phone tu .. phone tu actually kaler asal dia semua silver .. tapi dok dah calar balar .. sampai kaler silver dah terkikis habis, kuar kaler hitam ... huhuhu! The phone was a gift from dear hubby jugak, back in 2005 kot ... sbb masa tuh aku suuuka sangat nak pakai flip phone, terpengaruh ngan citer2 jepun ... Phone nih very basic .. no camera, co blutooth, no MMS, no walkman, no radio .. ringtone pon cuma yg standard aje ... tapi mcm tu pun, aku pernah jugak udpate blog aku guna this phone .. ;-)




unexpectedly, husband got me this at carrefour klang yesterday. Thank you dear. Even now pun, I still like any phone with flip style. Macam biasa, phone ni cuma ada basic features aje ... cuma utk zaman ni, basik features tuh include la 2 mP camera, blututh, benda2 tu la .. kalau yg tak basic tu mcm GPS ke, PDA ke, 5 MP camera ka... pa ntah lagi aku tak follow pun new techs in phone revolution ... maybe thats why i think basic is enuff utk aku ni ...





Semoga panjang jugak jodoh aku dengan phone ni :-)

Saturday, 13 December 2008

as simple as possible

the reason why i go white for my blog is simply because its easier for me to see it in office. People pasing by will think that I am reading a manual or work related sites .. hahaha! and fyi, in office, i will visit blogs that have a very minimum color ... others will hv to wait until i'm at home ... goshh .. its so difficult to comfortably bloghopping in office ...

Friday, 12 December 2008

Kenangan Mengusik Jiwa :: Terima Kasih

Selepas arwah bapak meninggalkan kami sekeluarga lebih dua puluh tahun lalu, banyak perkara yang kami lakukan bersama arwah tidak lagi kami teruskan, terutama perkara2 yang melibatkan mendapatkan lauk dengan apa yg ada di sekeliling kami. Arwah bapak, sebagaimana kelaziman orang dulu-dulu, lebih suka mendapatkan lauk harian kami daripada apa yg kami usahakan sendiri. Hanya ikan sahaja yang kami beli memandangkan kami bukan nelayan dan tidak pula kami gemar berlaukkan ikan air tawar setiap hari.


Sayur dan ayam, sudah tentulah daripada hasil sendiri. Masih terbayang2 di ruang mata, muka aku yang monyok setiap kali emak meminta aku membersihkan tahi ayam kat simen belakang. Masih juga terngiang2 rungutan aku setiap kali emak mengajak aku memetik daun ubi di hadapan rumah. Daging pula, hanya kami makan pada waktu2 tertentu seperti perayaan ataupun kenduri besar. Selain itu, semasa ada arwah bapak, jika ada lembu yang disembelih, kerap juga aku makan lauk2 berasaskan lembu kulit lembu, perut lembu dan kaki lembu. Arwah bapak rajin 'mengerjakan' semua itu dan kami sekeluarga dapat merasa lauk yang istimewa...


Apabila arwah bapak sudah tiada ... kami adik beradik pula sudah meningkat dewasa dan bekerja di bandar, dengan emak yang semakin terhad pergerakan dek kerana kesihatan yang tak mengizinkan, kesemua itu tidak lagi berlaku. Kami lebih selesa membeli daripada melakukan sendiri kesemua itu.


Selepas berkahwin, aku seakan dapat merasa kembali kehidupan aku ketika arwah bapak masih ada. 90% cara hidup keluarga mertua aku sama dengan apa yg pernah kami sekeluarga lakukan. Aku memang sangat seronok, bila dapat tau yang bapak mertua juga suka 'mengerjakan' bahagian-bahagian lembu selain daging. Kat rumah mertua, aku kembali melihat kulit lembu tergantung dibangsal menunggu masa untuk dibakar/panggang sebelum direndam direbus dan dibuat lauk ... dan bila bapak mertua membakar kulit/kaki lembu, aroma yang keluar tu terus sahaja buat aku terimbau kenangan masa aku kecik dulu. Syahdu betul ....


Dan hari ini, imbauan itu datang lagi, kerana suami membakar kaki lembu yang diberi oleh jiran selepas menolong semasa korban tempohari. :-) Aku bangga apabila suami aku rupanya mahu melakukan perkara yang pada setengah orang remeh dan tidak berbaloi.



Jadi, hari ini, aku bangga makan sup kaki lembu hasil tangan suami aku ... Terima kasih Abang ... (oopss... terjiwang plak ... huhuhu)

Tuesday, 9 December 2008

Award

Award from Soul (aku teragak2 nak accept ni sbb original award nih dtg dr blog spanish ke France eh bahasa tu? ..hiks, buta foreign language .. tamil je aku tau..

aku ala2 tak paham apakah makna nya, and picca plak ala2 angle gitu kan .. takut jek kot something to do with cristianity ker kan) .. wakaka Sol, jgn mar arr .. ko tau le aku kan sokmo gini.. tapi, aku tgk bebetul, barutau its about creativity gak la kan .. apa2 pon sebabnye, aku accept jua sbb aku appreciate mmuahahahah! kang majuk plak bakal pengantin ... Thanks Soul!!!! ishh dah le yg Shara tag pon aku x buat ... nasib baik Shara tak marah and tetap kasik sourvenir dari Iceland .. Thanks Shara ... skarang peti sejuk ku lebih berseri dgn kehadiran sourvenir ko ittew! hiks!

Ok, back to the award lah ... nih rules bila dapat award.. apa kes nk dpt award pon kena ada rules bagai .. apo nk buek, dah gini rules dia, ye dak? its rather fun dowh!

Rules of the award are:

1. Show the award.
2. The name of the person who gave it to you and a link back to their blog.
3. Pick 5 blogs you think deserve this award for: creativity, design, interesting material and their contribution/participation to the blog community.
4. List the author’s name and link to their blog.
5. Leave a message on the blogs of those you’ve selected.Link back to the original Arte y Pico BLOG, so all will know the origin of the award.

My nominations are:

1. Delinn @ http://my-ramblings-la@blogspot.com
2. Zatil @ http://together-gather.blogspot.com
3. Yam @ http://kiahronggeng.blogspot.com
4. Royce @ http://royce4040.blogspot.com
5. Deo @ http://adasaje.blogspot.com

Aku kasik award ni bukan simply kasik2 sajork okayy ... aku kasik sbb blog2 ni, salu jek mengisi kekosongan dan memeriahkan hari2 aku cewahhh .... sbb ada yg unik (royce) , ada yg salu update ngabn cerita2 yg meriah dan terkini (delinn) , ada yg citer with info (zatil) ada yg sinis+lawak as in mmg dia tau entry dia gitu (deo), ada yg lawak sbb dia tatau dia buat lawak, tapi lawak pada aku (jeling yam) .... ada banyak lagi blog2 lain .. tapi buat masa ini, ni lah dulu ... ahakss .. kalau dorang dah tak berapa nak update, baru le aku tukar plak ... Sekian ...


Masey!!!!!


Thursday, 4 December 2008

Hendak Ku nangis .... Tiada .... Ber airmata

Hmmm .... Like I have told before ... I have to temporarily forget about being a teacher. Actually I know the result few months back when my friend Mas who is working in MOHE told me my name is not listed. At that time I was OK and was very positive that it is not the time yet for me to leave corporate world muahahaha!!. But tonite, when I saw the result myself, hmmmm.. I couldnt lie to myself ... that deep inside, I am very frustrated with the result. It is 12 midnite and hubby is sleeping so here I am, alone, upset, and the fact that I am in my 2nd day of the month doesn't help. My mood is pretty fragile since yesterday. *sigh


Actually, its not about i hv to let go my ambition that frustrating me, but it is because the fact that I am not sucessful in the application that make me upset. Get it? The frustration came after I see the above result, whereas before that I have already informed that i am not successful. Ish, so diffficult to explain in english kan? maklum le direct translation huhuhu .. camni, aku x kisah tak dpt jadik cikgu, coz aku pun actually ragu2 ngan diri aku about nak ngajo pendidikan seni or even Biology. Aku lebih kepada frust sbb ada tulisan tak berjaya kat slip atas tuh .. It is sooo demotivating occayyy! its like i am a failure gitu ... its the same feeling I had about almost 14 years back when I saw my SPM result. Sedih mencengkam dikalbu ... tanpa dipaksa2 ... hatiku menyanyi lagu yg kujadikan tajuk di atas.... tapi first line aje relevan .. lepas tuh dah tak relevan ...


And I am not sure whether I should try for next year's intake. Still rasa lemah je ni ...


till then ....

Monday, 1 December 2008

Ke Saloon katanya .....

Sebelum weekend datang lagi, betterlah aku stori sket2 aktiviti weekend semalam ni plak... huhuhu! dah datang angin rajin update, maka beginilah roda kehidupan ..kejap malas,kejap rajin .. tapi, Angah tu, malas, lepas tu mcm dah tak rajin2 dah lagi ... ngengehngehhh!!!


We spent our weekend at MIL's house. Hamid worked on Saturday, MIL and FIL were also not at home coz attend kenduri umah makcik Hamid. Belakang umah aje .. aku ke sana la jugak at about 10 pagi tu ... dalam sejam aku lepak sambil folow kumpulan marhaban ... pastu Idlan dah start mengantuk, so lepas makan, salam ngan tuan umah, so aku ngan anak2 balik la umah MIL dulu ... Lydia ngan Idlan terus tido, aku plak amik peluang, baca buku citer .. Ungu Karmila by Ramlee Awang Mursyid ... tapi aku pun join tido sbb aku rasa seram plak baca buku tuh masa takde sesapa kat umah MIL. Tgh hari tu MIL balik kejap then kakak ipar pun sampai jugak ..


Ahad petang baru le balik umah .. on the way tu, baru le teringat rambut budak2 nih dah panjang2 .. esp. Idlan le ... Lydia tu, memula aku terasa nak biar rambut dia panjang ... tapi bila dah masuk kedai gunting, terus rasa better lah dia rambut pendek ... huhuhu! masa tuh dah dekat2 kul 7pm ... kedai tu pun dah nak tutup.. nasib baik sempat .. :-) Idlan tak mau dipakaikan sarung, tuh yg habis baju kena rambut ... ala janji tak nangis ... Kitorang gi kat saloon APT ni ... ok ler, tak de la mahal ... dua budak rm16 kira ok la jugak kan ... rasa ringan aku tgk dorang dah potong rambut .. :-)




Sayang jugak rambut dia ni ... tapi tak apa ... leh panjang lagi .. :-)



Dah potong, baru nampak pipi tembam dia tu balik :-)


Muda kembali ... terasa mcm jadi muka budak2 sangat lps potong rambut ...

Idlan suka gerak2 .. toleh sana sini ... dia nak tgk apa layg oang dok buat kat rambut dia ...saloon tu kosong je, sbb dah nak tutup huhuhu ..


Pose menung


dah mula bosan tuh ..



Dah habis, bayar le ... rm16 ...



Sekian, cerita bergambar hari ni .. :-)

Friday, Friends, Food

Friday lepas … hari bertemu kawan2 bagi aku. During lunch time, Mauze  fetched me and off we went to KL Sentral to meet Mus and Ellyn. Atas request Mauze, we had lunch at Rasamas. Servis dia Ya ampun … sungguh la lemah gemalai … I understand that it’s Friday and orang mmg le ramai, tp, itu bukan alasan servis leh lembs okay! Sampaikan ada sekali aku direct je kat mamat yg amik order tu … “senyum la sket Dik” tapi maybe dia terlalu stress, sampaikan dia takleh nk senyum pun, maybe lepas aku tegur tu lagi la dia stress .. kesiann … so, kitorang berempat pun stress jugak … huhuhu!


As usual, bila borak memang rasa kejap je masa berlalu … banyak story nak digoss tapi x cukup timeframe .. MAuze supposed to attend a meeting at 2.30pm, but masa tuh dah kul 2.05 when we end our session. Huhuhu! Dah le dia drive, nak kena plak drop aku ngan ellin ..oh ciann mozi !! and paling best tu, mauze bermurah hati plak belanja kawan2 … we appreciate that ! semoga bertambah2 lagi rezeki mauze ..

 

In the evening, sesi berjumpa kawan2 tag plak. I drove to Midvalley. The traffic was very very very bad! 6.15 kuar ofis, kul 7.45 kot baru sampai … jammed giler even nak masuk parking pun takes soo much time! Tapi, kugagahkan jugak demi nk bersama2 rakan2 terchenta yg dah lama x jumpak!

 

Sampai jek kat Man. Fish Market, dorang dah habis makan … huhuu.. maksud aku, dorang dah habis makan, tapi makanan lom habis … so aku tolong ler sbb aku pon dah lapar giler ekeke! Aku order kupang dengan mocha panas .. hmmm …sembang2 apa aku pun lupa dah .. yg fenting mmg la syiok dan best! Lepas habis waktu kat MFM, kitorang masih lom puas sembang … sambung plak kat Delifrance huhuhu! Time kat sini, LB sempat le update blog dia .. angah plak, tak tercapai cita2 nk mendahului aku dalam mengupdate blog dia .. yes! Terbukti lah angah mmg dah tak ada naluri seorang blogger tegar! Kahkahkah!

 

Sesi2 menulis tarikh lahir kat diary ihsan Arc … aku suka giler dapat organizer tu .. dah le cantik dan ekslusif .. ishh .. sayang sangat le memory card kamera delinn dah rosak plak, padahal banyak giler snap pics … eeeiiii … sedihh!!!!! Masa tu la baru aku tau Wak pon rupanya dah berblog! Cayalah Wakame! Keep it up bro!

  

There goes my Friday, meeting friends and eating good food!