Saturday, 29 December 2007

Dinner

Last week, hasben aku ada Dinner & Dance event utk offfice dia kat The Zone, JB. Itu kira annual Dinner le tu ... Tapi dia takleh bwk spouse, sbb dia join the company tu kira dah last minute. takpe ler, x de rezeki aku le tu... dapat ler doorgift jam tangan, passtu dapat le lucky draw crystal chess set .. Ok le tu, better then nothing, ada le something from FM*C for him before he left the place.. ekekeke ...



Bila dia balik last weekend, aku la yg excited nk tgk benda2 yg dia dapat from the dinner. Dia kuarkan kotak jam tangan tu, aku bajet ada satu jam plastik le kot yg mcm kat kedai premium abg aku tu ekeke ... tapibila bukak, rupanya ada sepasang jam .. for man and woman. .. Not bad la jam tuh, nampak kelasla jugak, okla kalau nak masukkan dalam almari hiasan kot... ada logo company printed on the watch. nice utk kenanng-kenangan.



Rupanya, bukan ada sepasang je jam dalam kotak tu .. rupanya ada terselit satu lagi jam .. yang tak ada chop company, tapi ada brand lain kat jam tu .. and, jam pompuan . ekekeke .. aku dah mcm senyum senget2 dah.. tapi, aku buat2 cool, aku tanya kat hsuband aku, jam sapa plak ni sesat ni ... Well, jawapan nya haruslah dah terduga kan?? yess.. it was for me .. huhuhu .. tersuprise le gak aku, sbb no specialoccasion pun masa tu utk kami or utk aku .... Dia kata, dia tau dah lama aku tak pakai jam sejak jam hantaran kawen 'buat hal' ... so memandangkan dia rasa bersyukur dapat balik kerja kat sini, and plus, dia merasa gak half month bonus from FM*C, walaupun baru 3 months kat situ, tu yg dia rasa nak kasik something utk aku .. dia kata sorry la tak dpt kasik jam from designer2 mcm Guess or Bonia ke .. sbbnya itu
jek dia mampu .. cet, aku plak rasa, OK sangat le kan ... his effort to make me suprise jek dah lebih mahal dari the brand .. tapi, dia sempat sindir pesan, dah ada jam yg kena terus melekat kat tangan, tak leh la lewat bangun kan?? alamakkk.. tu dia, my husband ... ekekeke...



OK, annual dinner dia dah lepas, semalam ni, turn annual dinner company aku plak. Setelah 4 tahun berturut2 annual dinner company aku dibuat kat Dewan P*erdana F*elda, tahun ni baru le ada kelainan.Annual dinner nya malam tadi, kat Dewan Mer*deka, P*WTC. Kalau tahun lepas tema tradisional, tahun ni plak tema flora, sesuai le kot ngan nama dinner malam tadi, Fiory Nite.



Keseluruhannya, the dinner was ok. better from previous year walaupun pada aku, dewan per*dana lebih grand kot especially lighting and arrangement dia ... tapi dari segi food, mmg this year sangat sedap. selalunya bila dinner aku tak berapa makan, tapi malam tadi aku mkn dengan penuh selera. The dinner was emceed by Shamsul Ghau Ghau. OKlah jugak dia mengelolakan majlis... smart jek ngan suit hitam. Tapi,lawak dia takleh nak lawan lawak ebby Yus last year. Performance pulak, artis jemputan kali ni Adibah Noor. Memang Superb la dia nih ... suara power habis and semua lagu2 yang dia bawak plak lagu2favorite aku..mmg aku la org paling enjoy! Cuma satu jek yg tak bestnya pasal Adibah nih .. dia suka sangat buat lawak berdasaarkan her look and personality.. sikit2 dia dok cakap pasal kemontelan dia and expectppl to laugh when she jokes about it. Aku rasa tak best plak gitu .. sekali dua ok lah, tapi kalau dah setiap kali dia bukak mulut cakap pasal tu, better lah dia nyanyi aje sbb dia nyanyi mmg best! tak semput punwalaupun nyanyi banyak lagu ...paling best masa dia nyanyi lagu Bunga tanjung .. dan dan tu aku rasa mcm nak beli cd karaoke lagu tuh wakakkaka!!!! Last year masa Faizal tahir, mamat tuh nampak sgt mengah lepas 2 lagu, pastu siap panggil artis lain(yg baru jugak, anak didik M Nasir, aku lupa nama) utk nyanyi so dia leh rest kot ekeke ...tapi sbb dia hansome, aku suka lah gak lalalalalala...



Bab lucky draw ... aku tak dapat la grand price ... tapi dapat la 2 hadiah bertuah .. satu hadiah ialah hadiah pinggan lucky .. bila semua dah duduk, emcee announce sila tgk dibelakang pinggan anda, masa tu la aku dapat ekekeke .. ada tulis suprise!!! kat belakang pinggan aku ... then satu lagi, nombor aku 0250, naik masa cabutan ler .. tapi kedua2 hadiah aku x tau lagi apa dia .. kena tunggu pegi office baru tau ..sabau jek la .. cuma yg grand price je yg dibagitau hadiahnya ... tapi sbb aku x dapat, tak perlulah aku nak nyatakan kat sini wakakak!!


Monday, 17 December 2007

Sinar 2008

Aku baru lepas baca blog anne. Bila dia cerita pasal exchange gift tu, aku teringat husband aku pun citer kat ofis dia ada buat camtu, kena beli hadiah around rm15-20, then exchange. Cuma bezanya, tak ada lah wish list tu .. and cabutan nama pun buat masa hari tu jugak ... Husband aku dia beli toolbox sekali ngan isi2 yg comel2 tu, sekalituh dapat kat boss dia ... huhuhu, nasib baik boss dia suka walaupun tatau sapa yg kasik... Jarang2 aku dengar husband aku join buat benda2 mcm tu, baguslah kerja kat situ, he learns new things and discovers new ofc environment...


Agaknya itu yang buat dia sedih bila dia kena tinggalkan office dia tu. Kesian jugak dia .. aku tau dia dalam dilema tu.


Husband aku, memulakan karier dia lebih kurang 7 tahun lepas, kat Kilang Rubber Gloves kat Berjuntai Bistari (dulu batang berjuntai). Dia kerja kat situ kejap aje, dalam 3 bulan... then he was offered to join satu lagi Kilang yang bersangkutan Getah gak .. Kilang tyre kat PJ. Dulu D*unlop, now ni dah jadik C*ontinental. Selama 6 tahun dia setia bersama kilang tu, bila akhirnya dia termasuk dalam list kena retrench. Sempat lah dia menganggur sebulan sebelum mendapat tawaran berkerja di Johor.


Masih dalam manufacturing area, cuma kali ini menjurus kepada pembuatan bahan2 carigali minyak, and dia tak buat maintenance mcm kat Conti. Totally new things for him. Most of the time kat office aje, which for the first few days tu dia rasa bosan dok office tak ada kerja. His job is more on material planning instead of machine maintenance. tapi after one week, dia start rasa seronok dengan kerja baru tu. Dia seronok mengenal new terms in his working area. Setiap kali called aku, sure banyak cerita baru dia. Aku kenal suami aku ni, sebagai seorang amat passion dalam tugas2 dia. Jarang aku dengar dia mengeluh dengan kerja2 dia .. macam semua menyeronokkan bagi dia. Jadi tak hairan ler dia suka kerja dia skarang ni walaupun mula2 dia rasa bosan. Maklum je, dapat mempelajari hampir kesemua perkara2 baru. lebih2 lebih lagi oil n gas area mmg dah jadi trend sekarang ni .. semua orang berebut2 nak join OnG ni. Walaupun tak betul2 direct dengan company Oil n gas, tapi cukuplah untuk dia menimba banyak ilmu sebagai batu loncatan kalau nak mengembangkan kariernya dalam bidang tu.



So, bila dia dapat called for new job offer, dia dah dalam dilema. Kesian sangat kat dia. Dia dapat tau about the offer last month. Again, dari Kilang, and again, kilang yg berasaskan rubber jugak. Kat Shah Alam. Kilang tyre gak. Go*odYe*ar.


Untuk offer baru ni, kelakar pun ada. Masa dia kena retrench, dia pergi ke serata tempat, hantar resume tak kiralah ada opening atau tak. So dia ke GY ni, and tanya kat Guard sama ada ada opening tak kat situ. Guard kata tak ada .. tapi husband dia mintak tolong Guard pass kan aje resume dia kat HR, mana lah tau kalau2 ada rezeki.


Actually, sebelum dia ke start kat Johor, GY dah panggil dia for an interview. Cuma masa tu dia terpaksa tolak sebab date interview tu tak sesuai untuk dia attend, sbb baru sangat mula dekat Johor. Dia biasalah, jenis tak suka nak cuti2 especially masa baru2 kerja. Pada dia, dia takut nanti yg interview tak dapat, yang kerja baru plak rekod buruk pasal cuti/EL. Aku masa tu OK kan aje lah. afterall, dia dah secure kerja aku dah bersyukur Alhamdulillah walaupun jauh.



So memang masa tu aku dan dia dah tak berharap lagi GY akan make another call. Tapi, rupanya kami silap. Masa dia kat Johor, GY called lagi, and dia seboleh2nya mintak interview tu dibuat on SAturday. Bukanlah dia sombong tak bertempat, tapi mcm yg aku kata tadi, dia taknak jadi mcm yg dikendong berciciran, yg dikejar tak dpt ... So sekali lagi dia seakan let go peluang tu.Lepas tu, sekali lagi GY called dia ... kali ni with good news, dia boleh attend interview on Saturday. Masa tu bulan September, and the interview is scheduled on October. Punyalah lama sbb nak dapatkan slot Saturday tu.


He got the unofficial offer during that interview itself. it was 2 months back. Masa tu, dia masih rasa confident dia akan keluar dengan senang hati. Tapi, tau jek la proses2 nak dpr job offer ni.. nak ke 2nd interview pun lama, pastu nak kuarkan offer letter pun lama ... walaupun dah confirmed dapat .. sometimes husband aku dah give up tunggu. So dalam pada tu, dia dah start sayangkan kerja baru dia kat Johor.



So masa HR GY called dia suh dia amik offer letter, dia tanya lah what position .. HR kata maintenance.. dia rasa something wrong plak, sbb dia pergi interview tu for position in Quality Technology. Dia tanya HR, kenapa offer Maintenance, not Quality? HR kata, ada 2 vacancies and experience dia plak in maintenance sbb tu dorang offer dia maintenance ... So laki aku sudah rasa keciwa la kan ... memanglah dia ada experience 6 yrs in tyre machine maintenance .. tapi, dia tak nak lah selama2nya buat maintenance .. dia kalau boleh nak go for new things ... mcm Quality, dia nampak ada banyak opportunity kat situ sbb Quality ni broad ... and experience dia in Tyre maintenance pun boleh digunakan dalam Quality Technology gak. Orang HR to plak kata, kalau dia nak yg Quality, he has to reject this offer dulu, and HR akan buat another round of pemilihan utk Quality plak. Adeh!



Dia called aku, tanya pendapat aku ... so aku dah jadi confuse plus sedih ...dia kata, dia dilema sama ada nak accept or tunggu dorang offer post Quality tu. Kesian aku kat laki aku masa tu .. aku suh dia tanya kawan2 dia lah .. sebab kalau tanya aku, sure aku akan jadik selfish .. suh dia amik je offer tu, tak kira dia minat ke tak .. semata2 sebab dia akan dekat dengan aku ...


The next day, dia tanya aku .. tak nak ke aku ke Johor? alamakkk ... nampak gaya memang dia tak nak accept the job offer la kot. Aku kata, bukan tak nak .. tapi of course la bukan sekarang, and ngan condition aku ni, rasanya aku prefer kat sini aje ... banyak benda nk kena fikir kalau nak aku ke Johor ... Bila aku kata gitu, dia diam aje ... Sedih pulak aku .. mcm memaksa dia plak ..and menggunakan kelemahan aku as senjata... Dia cool kan aku, dia kata dont worry ... dia kena betul2 fikir, sbb skang dia dah bekerja ... lain lah masa dia tak ada kerja, he will just grab apa saja yang datang ... benefit or minat fikir kemudian .. tapi, once dia dah kerja, dia kenalah pandang jauh sebelum buat any decision .. sebab tu lah dia kena tengok semua kemungkinan.


Malamnya, he called me to inform his decision. Dia kata, dia accept the offer. Aku pulak rasa guilty. Aku tanyalah, abang dah fikir betul2 ke ... dia kata dah. Dia kata family comes first. dia kata, he will try to talk to HR GY, utk tukar the offer, kalau tak dapat jugak, dia tak kisah, at least dia dah try. banyak lagilah dia bgtau.. dia dah tanya2 kat kawan2 gak ... ada yang kata suh dia continue kat Johor, ada gak yang kata accept the new offer ... so last2 dia kena gak buat the final decision. ya Allah, aku rasa sukar betul masa tu .. penat jugak nak fikir ...


Lepas tu, aku rasa dia called lagi GY. Dan Alhamdulillah ... dia berjaya gak mintak HR GY tukar the offer ... tapi, kena deduct sket salary ... HR kata, dia deduct sbb husband aku dikira tak ada experience in Quality. Husband aku tak kisah ... ala, sikit aje pun tolaknya, dia rasa lebih rugi ambik yg maintenance tu sbb ngan experience of 6 yrs, he shld get more.. so mmg tak rugi langsung ditolak sket utk dia dapat what he wants. and still, lebih dari what he gets in johor. Alhamdulillah .. pada aku, dapat bersama semula dah lebih dari mencukupi dah ... kalau dia dapat gaji sama mcm masa dia kena retrench pun aku OK aje... well..being selfish kan .. aku nak dia dengan aku, period.



tapi, aku takut jugak .. kalau2 nanti dia rasa menyesal .. aku tanya dia pasal ni, dia kata tak lah. Dont worry ... dia kata dia mmg dah bulat nak accept the offer. Tengok muka dia, aku percaya. And dia yang aku kenali, memang jarang tak minat apa yang dia buat. Dia selalu ada passion kalau buat kerja... Dalam diam2, aku bersyukur Allah menjodohkan aku dengan dia.



Jadinya, january 2008 dia start kat tmpt baru ... 2007 tahun penuh cabaran buat aku ... buat kami .. and harapan aku, tahun 2008 penuh dengan rezeki pulak ... dan semoga kebahagiaan tetap menjadi milik kami, tak kira tahun bila2 ... InsyaAllah ...


Salam.

Wednesday, 12 December 2007

Aku cuti ni sebab pagi tadi gi monthly checkup kat klinik, doktor plak bermurah hati kasik MC, takkan la aku nak poyo kata tak nak kan?


Dah 32 minggu dah kandungan aku ni. Macam x caya plak, mcm baru jek dapat tau pregnant 8 minggu, tetiba dah 32 minggu ... 8 bulan, phewwww ... patut le pun aku dah rasa lenguh2 pinggang dah .. rupanya dah time for shopping!!!! hehehehe!! Tapi, tadi pun tak scan so still tak tau apakah gender dalam perut aku ni ... isk, i have to wait for another 2 weeks for the following checkup. Next checkup dah kena buat ngan Gynea kat hospital kat mana aku nak deliver nanti. Mcm masa Lydia dulu, kali ni pun Insya Allah aku akan deliver kat Shah Alam, DEMC, dengan Dr. Norleen. Tadi sejurus lepas dr. Adibah kata aku dah boleh booking hospital, terus aku carik balik kad rawatan DEMC aku, tapi ntah mana aku letak, so terpaksa la aku ke Shah Alam booking for appointment kat situ. So my next appointment with Gynae is on 26.12.2007 .....


Balik dari Shah Alam, aku gi umah MIL, Lydia kan kat situ ... masa aku tinggalkan dia before ke klinik, dia tengah ngan FIL, kat belakang rumah buat reban ayam .. selalu2 nya, kalau x hujan, sure dia ikut MIL ngan FIL gi kebun ..ekeke, bila aku tgk life anak aku, dah sebijik macam masa aku kecik2 dulu .. kebun tu dah mcm playground jek ....


Lepas Zohor, aku ajak Lydia gi Puchong umah abang aku ni ... mak aku ada kat sini sebab abang aku dah nak balik dari Mekah 2 minggu lagi ... aku ni dah hidup mcm org nomad jek, pindah sana sini kelek beg ... terpaksa le, sebabnya takyah le aku terangkan kat sini, malas dah. huhuuhu... So now aku kat umah abang aku le ...


Apa lagi citer? oh, dah akhir tahun ni, apa lagi la citer yang lebih hangat kalau tak pasal Appraisal kan? Aku rasa mcm baru je semalam kisah DI aku tu berlaku. DI yang menyebabkan appraisal aku tak ada effect. Dapat excellent pun mcm tak dpt excellent. ngan x de increament .. promotion jauh sekali la kan .. hahahaha! tak habis2 lagi aku rasa baran bila ingatkan increament aku dorang hold and tak release2 sampai skang.


Dah setahun berlalu, now dah appraisal lagi.. turn aku Isnin semalam. again, aku dapat excellent.. ye, sila beri tepukan gemuruh ye hadek2! hahahh! ciss, seriously, aku rasa tak de feeling langsung ngan result tu .. apsal ntah aku rasa mcm excellent tu tak sesuai jek .. aku pelik, aku rasa this year segala apa yg aku buat, tak nampak pun result yg memberangsangkan .. result yang kelam kabut ada ler ... tak pasal2 orang lain jadik mangsa disebabkan aku punyer kelemahan in planning. Jadi excellent tu untuk apa, aku tatau la .. aku rasa pelik sebab dalam project aku ni, performance bukan dinilai dari cara kita bekerja, tapi measured by the result, the output, the deliverables ... bla bla bla .. hmm.. and aku admit, semua tuh aku lom ada. Tapi, dah dapat excellent, takkan aku nak berlakon kata tak suka kan? manalah tau, rezeki aku ada increament lumayan ...


Aku mmg akui ler, aku mmg kerja keras few months back ni... tapi, aku ada reason for that. reasonnya, ini jek la masa yang ada utk aku bagi my full comitment to this project. Despite rasa kecewa yang aku rasa, aku buat jugak kerja dengan bertungkus lumus. Cuma on multitasking, nope aku tolak ketepi. Aku tak sanggup buat kerja multitasking dalam keadaan aku yang tgh kecewa tu ekekekeke ... Aku kata ini jek masa yg aku sure aku leh bagi full comitment, sebab masa ni, walaupun aku pregnant, itu adalah aku, asalkan aku leh control stress, insyaALLAh aku leh kerja mcm org tak pregnant, infact lebih cargas dari org x preg ... ada anak pun dah besar, dah boleh dibawak bercakap .. dah tak berapa menyusahkan orang kalau ditinggal bersama mereka masa aku kena kerja lebih masa.


Aku sendiri bayangkan, lepas ni, aku akan bersalin... so 2 bulan sah sah aku akan cuti .. mmg tak akan tau menahu langsung pasal kerja ... bila masuk kerja, dah mcm orang baru .. semua benda dah tertinggal. and aku tak rasa aku boleh bekerja sekomited macam sebelum or masa aku pregnant. Ada baby, so dont expect me to go back late le kan .. ofkos aku takmo orang yg jaga baby rasa terbeban .. tau jek la jaga baby bukan mudah ...


Jadi, itulah sebabnya kenapa aku sedaya upaya komited sekarang ni .. sementara aku boleh komited utk project. Tidak sekali2 kerana nak nak dapat promotion yang aku dah terlepas last year. Lagipun, DI aku last year tu, outcome nya ialah no promotion for this year .. ekekeke .. unless ada miracle .. aku bersyukur aje lah ... sesungguhnya rezeki ditangan Allah kan ...Dapat baby pun rezeki jugak, bukan promotion aje rezeki kan ...


la, panjang bebel, ha, baru la blogger tegar namanya nih kahkahkah!!! fuh bestnyer dapat update blog panjang2 hahaha ... nampaknya kena selalu MC la kot baru leh update blog!


ada banyak lagi la benonya citer ... tapi lain kali lah .. Lydia dah merengek2 nak main kat luar .. maklum le dah biasa duk ngan atuk, petang2 main kat laman rumah .. so bila petang dalam rumah dia rasa rimas kot..


OK ols! semoga ketemu dilain waktu yach!


Salam.

Friday, 7 December 2007

Aku ni, nak kata workaholic memang tidak le kan ... tapi, tak tau apasal aku punya tahap kesibukan kat ofis tu leh merubah kehidupan bersosial aku di alam maya nih. Sebagai bukti, tengok lah apa dah jadik kat blog aku ni. Ada update seminggu sekali, itupun seciput aje ... macam buat syarat aje ... hmmm...


Tapi tu ler, aku mmg busy giler sekarang ni. Kerja bertimbun2 ... sebijik macam dalam gambar kat blog applepie tu ... tak tau la mcm mana nak kata. ... nak plak berhadapan ngann users yang mulut mcm cibai je kan .. sava jek la mek. KAdang2 aku cibaikan balik je ... bak kata Angah, to Hell with kata2 customers are always right tu. Macam la aku x de kehidupan lain selain puaskan hati dorang! urgh! Tapi aku ni kan, sebenarnya dalam pada memberontak dalam hati, tak sampai hati plak nak buat tak tau dan tak ambil kisah pasal segala masalah yg timbul. Dek kerana itulah, aku tetap gak bersabar menahan segala cabaran cewah. Sebab bila fikir2 balik, ilmu tu yang aku nak kejarkan .. so terpaksalah berkorban emosi segala. Kalau nak ikutkan stress, cuma Allah aje yang tau how stress i am being in this project. Maybe kereta aku faham la kot, sebab kat dalam kereta lah tercurah segala luahan dalam bentuk jeritan2 berlagu, dalam bentuk tangisan, dalam bentuk omelan sendiri, semua ada dalam kereta tu.. pendek kata kalaulah kereta tu leh berkata2 .. dah lama dia jerit kat aku balik kot ekekeke ....


Memandangkan esok dah hari Sabtu, dan minggu ni jek dah dua kali aku balik kul 6 pagi, sbb nak make sure users get what they wanted and apa2 yg tergendala boleh diteruskan .... kalaupun badan still larat, aku rasa otak aku dah sampai tahap tepu yang tak boleh lagi nak tgk coding2 dalam script2 tu semua, maka aku amik keputusan nak bercanda2 aje dengan bloghopping. lagipun, nak balik lom boleh sbb malam ni laki aku balik dari JB, so sementara tunggu dia sampai ke Pudu, leh la aku update dulu blog ni. Nak sambung buat kerja memang seriously dah tak ada hati dah .. dah letih!!



Terperanjat jugak aku bila tgk banyak blog2 yang dah ditutup ... tatau la kalau dorang dah tukar address ke apa ... sedih plak rasanya sbb dah lama x jenguk blog kawab2 .. tetiba dah tak der plak address tu ... ishhh ... satu hal lagik, aktiviti tag lagi lah aku dah lama x campur .. adeh, terasing sungguh aku jadiknya, tapi x leh buat apa lah ... terpaksa bersabar aje ...



Aku pernah kata weekend terasa amat pendek sejak laki aku duduk jauh ni .. dia balik sini Jumaat malam dah tgh mlm baru sampai .. pastu terpaksa la tidur kat umah MIL sbb Lydia aku letak kat situ sementara aku balik lewat manjang ni ... so bila dah kul 1 baru sampai umah MIL, tak sedap le nak angkat Lydia balik rumah .. so Sabtu pagi tu baru la balik rumah ... so satu malam jek dapat tidur kat rumah sendiri .. bila weekdays plak mmg aku duduk ngan MIL sbb aku balik tak pernah kurang kul 10 pm, so kesian nak letak lydia kat nursery ... sbb tu aku salu sedih and nangis dlm kereta benonya everytime dalam perjalanan balik ke rumah .. sbb aku rasa kucar kacir sangat life aku ni .. hmmm tak tau la aku, benda ni semua dugaan ke ataupun balasan kepada dosa2 aku ke ... bila husband aku balik, mmg aku happy sangat tapi kejap sangat so bila Ahad petang tu, mula la aku monyok2 and bila dia tanya je kenapa, laju je air mata aku merembes..bosan betul aku dengan life mcm ni...



la, ni yg malas update blog ni ... tak der citer lain asyik nak bitau pasal emosi aku jek ... urgh! segan lah aku ngan org2 sekeliling kan. laki aku salu kata aku ni pregnant kali ni mmg byk sgt bersedih .. tak baik utk kesihatan kan? aku sedar le tu semua, tapi nak wat camner .. hhuhuhuhu ...



Hopefully baby nanti keluar tak la jadik penyedih pulak ... ada lagi about 8 weeks before the due date. Tak sabar pulak rasanya. Ramai orang kata perut aku stil nampak kecik utk 30 weeks pregnancy ... this week baru aku start pakai uniform maternity ke office ... aku malas plak orang tak caya aku kata dah 7 bulan pregnant ekekeke ... nampak sgt badan sedia kala mcm org pregnant ahaksss ... last month tak berjaya tgk baby ni girl ke boy, frust le jugak, sbb aku actually bukan apa, aku nak le lite2 shopping ke... nak gak pilih2 carik nama baby ... kalau dah ada hint2 ni best sket .. girl or boy is no matter for me .. asalkan sihat walafiat cukup sifatnya, Alhamdulillah la sangat... hmmmm satu lagi, aku tgh survey2 nak simpan blood stem kat dalam stem bank tu ... ada member2 aku dah buat dah ... and from program majalah 3 ..aku rasa byk benefit dia ... aku lom bgtau kat hubby, tapi insyaALLAH leh diskas ni .. ada masa lagik ...


Lydia, mcm tu lah dia ... mmg aku bersyukur Allah kurniakan aku Lydia tu .. dia amat memahami lah aku rasa ... kadang2 tu, sebelum tidur tu, dia usap2 bahu aku, dia kata Diya sayang mak, nanti Diya doa banyak2 bapak kerja dekat ... dari segi minat dia plak, dah semakin terserlah minat2 keperempuanan dia .. suka main masak2 .. suka main dandan2 rambut, berangan berlipstik, berangan jaga baby ... buat aku senyum sorang2 jek kalau dia tgh main jadik mak2 jaga baby. Selain tu, baru aku sedar, lydia ni sabar orang nya .. mcm bapak dia, tak mcm aku lah .. Aku kata gitu sebab, dia boleh tak tidur, siapkan puzzle .. dan aku tak sangka dia leh buat puzzle sendiri .. memula tu adalah guide dari husband aku, lama2 dia dah boleh buat sendiri .. and dia berminat plak nak solve puzzle .. so not like me la kan.. itu mmg anak bapak tu. So bila satu puzzle dah siap ... sbb tak ada puzzle lain, dia suh husband aku bukak balik puzzle tu, and dia pasang balik .... huhuhu ... kalau aku, idak ler kan .. sampai la nih aku tak minta buat puzzle ....



so itu jek la update aku ni ... lain kali sambung lagi



Salam