Monday, 9 July 2007

happy hour



Gambar2 di sekitar office karaoke kat Redbox Sogo. Thanks to vendor for the sponsor. We really enjoyed ourselves malam tu and everyone were so sporting to sing at least one song, at least semua pegang mic la ... :-)


Aku agak kelam kabut sket Friday tu ... plan aku nak ke Ampang Par*k lunch hour tu, kononnya nak beli tudung ler nak dipadankan ngan baju baru, nak digayakan ke Wedding cousin aku ... lagipun dah lama plak tak merasa tudung baru ... tapi bila lunch time, malas le plak ... bebudak tu plak dok suh aku jalan2 kat Jln TAR aje tgk2 tudung kat situ before ke red box tuh .. aku pun OK je lah ... cadang nak gerak from office kul 5.15 on the dot ler ... tetiba ada plak halangan... so kuar dah kul 6 suku. Jalan plak jem kemain .. last2 bila parking kat sogo tuh dah kul 7 ... mmg x sempat ler nk shoppin bagai ...


So tak der ler tudung baru u olsss ...
Posted by Picasa

Thursday, 5 July 2007

Di Sekitar Gath Ayam Goleks ...

Coco tengah menetiliti Deo dengan penuh konsentrasi


Happy Birthday Budak! Jangan Gerak!

with The happiest person of the nite... our very own DQ! ahakss


Geng Jahat Reban. Paling Jahat dok depan, sapa jelita dok baris tengah (mcm aku jek sorang dok baris tgh)

Aku dan IV, 1st time jumpa tapi mesra giler IV nih, Respek lah aku .. dia nih suka mencuit rupanya .. ahakss.. sikit2 dicuitnyer lengan aku .. last2 aku lari dok sebelah arc *lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik! hahahha peach IV, acah aje!

Manis senyuman nih ... masa kena usik ngan delinn... tapi deo nih sporting ahhh .. cayalah deo ..


Wei! Kan aku kata JANGAN GERAK! apsal korang gelak2 ?? adeh! kan dah kuar goyang2???? aku suka gambo tak der flash sbb terang semua belakang depan ... tapi tu ler, tak leh gerakkk u olss!!! ahaksss

Delinn ... patut2 ar weiiii ...

Pandangan mata semua tgh kyusyuk ngan ceramah Bilal

Loving Couple, Arc n Budak
MERIAH!!!!
Salam.










4 things

Tagged by Delinn

4 THINGS

Four (latest) jobs I’ve had:
Malas nk jawab lah ... wat sakit hati jek ahaksss

Four movies I can watch over and over:
1. The Sound of Music
2. Back To The Future 1
3. Face Off
4. Gila-Gila Remaja

Four places I’ve lived
1. Batu Pahat
2. Kluang
3. Kuantan
4. Shah Alam

Four TV shows I love
1. Heroes
2. Lost
3. Oprah
4. Family Sitcoms

Four places I’ve vacationed:
1. Semenanjung Malaysia - Utara
2. Semenanjung Malaysia - Pantai Timur
3. Sabah
4. Sarawak

Four of my favorite dishes:
1. Nasi bariyani jiran aku
2. Asam Pedas resepi keluarga aku (ahaksss)
3. Pecel sayur resepi mak mertua aku (ahaksss)
4. Soto Wak Lemon

Four places I would rather be right now:
1. Kampung halaman Johor with family
2. Kat rumah jaga anak(s)
3. -
4. -

Four bloggers I am tagging:
SEMUA YG MEMBACA!

Sunday, 1 July 2007

Rezeki

dah lama rasanya aku tak de amik2 gambo guna digicam aku tu ... sbb nya now nih semua org pun dh rajin bwk digicam ke mana2 .. so aku menumpang aje lah .. ahakss .. last 2 weeks, before aku balik kampung, aku kuarkan ler digicam aku tuh dari laci, charge batteri dia .. and lepas tuh bila aku try nak snap, tak berfungsi le plak ... ish.. panic gak ler aku kan .. iye ler, walaupun digicam aku tuh dah lama usianya, free plak tu, kalau nk rosak pun, tunggu ler time keadaan kewangan aku tgh bagus .. kalau time2 skang ni, memang sukar ler nak membuat penggantian .. gabra le aku, sebab susah gak takder digicam nih kalau nak gi bercuti2 tanpa org lain .. ahakss..


So aku dah berkira2 nak beli aje lah digicam baru yg lebih uptodate .. kalau compare digicam aku ngan yg latest2 ni, mmg ler jauh ketinggalan .. digicam aku tuh, aku dpt free lucky draw masa company annual dinner tahun 2003, maknanya dah dekat 4 tahun dah ... Masa tu, 4.2 Megapixel dah hebat sangat ler ... now nih 10 mp kot eh? ke lebih? so maybe its time to buy new digicam kot .. aku bajet gitu ler.


Bila aku kasik suggestion kat laki aku, dia kata kasik dia tgk dulu kot le dia leh fix it. So, bila dia dah kuarkan set2 skru dia tu, aku dh mcm terasa tak der ler rezeki aku nak beli digicam yg latest2 tuh ahakss .. and betul pun, digicam tu dah OK dah pun ... boleh ler guna lagik .. gambo pun elok lagi ... selamat le duit walaupun sedih gak tak dpt nk merasa digicam baru ...


OK lah ...


Satu citer lagi, rasanya aku dah update psl ni kat tag ... tapi itu belum confirm .. so better aku update kat sini lah psl benda nih.


Aku dah tak larat nak merasa keletihan and wat self assumption kata aku stress ler, low blood pressure ler, hormon tak stabil ler, masalah berat badan ler .. so, aku decide nak wat test for pregnancy aje lah ... infact home test kit tuh dah lama aku beli, cuma aku takut nak test sbb takut negative. Masa bulan May tu aku da buat and it was negative, so aku malas kalau this time negative lagik.. sure frustrating. Tapi, sebab malas nak gi doktor terus, aku buat aje lah sendiri pagi2 lepas bangun tidur ..


tetiba jantung aku berdegup2 kencang bila aku nampak satu 2 line timbul ... aku mcm tak percaya, cepat2 aku kejut kan laki aku, tanya kat dia, itu satu line ke dua line??? dia tgh mamai2 kata .. 2 ler .. aku kata, maybe saya pregnant ni .. sambil tak tahan nak kontrol senyum .. dia pun terus segar .. :-) and tak sabar nak jumpa doktor to confirm it. Tapi, terpaksa pergi kerja dulu .. ermmm ..


balik kerja, ambik Lydia terus gi klinik ... jumpa doktor, dia kata, kalau nak scan, kena ada air kencing at least 2 jam especially for early pregnancy, maybe susah ultrasound tu nak detect kalau takder air kencing, aku plak baru jer melepas kat umah masa amik Lydia .. urrghh!!! kecewa rasanya walaupun aku rasa mcm tak berapa logik jer rasanya .. but she's the doctor kan .. aku pun balik ar ngan tangan kosong .. sedangkan hati masih meronta2 nak tau result.


So, at last ... on Saturday, aku pergi klinik .. klinik lain plak ... and aku dah tahan kencing more than 4 hours kalau tak cukup taktau ler wakakaka! ... sampai situ, assistant klinik tu plak suh aku kencing sbb dia nak test ngan test kit dulu .. adeh!! nak aje aku kata kat dia, saya dah test dah dik ... nih nak scan aje ni .. kang kalau akak kencing, habis terus le semua .. arghh! tapi aku buat gak ar .. kasik dia buat test tuh ... and masa doktor panggil, aku dah gabra balik .. satu, sebab takut negative .. dua, takut dia takmo scan sbb air kencing mmg dah takda!


MAsuk ke bilik doktor, aku nampak test strip aku tuh atas meja dia .. Still ada dua line! maknanya positive ler gak! yes! pastu doktor tanya when was my 1st day of last period.. aku kata ler March, dia kata dah 3 bulan dah nih .. aku kata tak mungkin doktor, sbb period aku mmg ler tak regular, and aku dah test on may result was -ve. So dia suh aku baring, for ultrasound... yeah!!! takder plak dia tanya ada air kencing ke tak .. ermmm..


and bila scan tu, aku nampak ler ... kecik je lagi ... baru 7 weeks plus. baru nak masuk 2 bulan ... :-) Alhamdulillah ... lega betul rasanya ... rezeki yang tak ternilai ni ...


doktor kata, due date aku is 14/02/08


tak sabar plak rasanya ... huhuhu