Thursday, 19 April 2007

Update yang mengGEGARkan!

Apa lah aku nak update ni ... orang cuti honeymoon pun dah update, aku masih lagi ngan entry wedding dorang .. sabau jek la ...



Perlu ke aku explain apsal aku tak update eh? aku ni .. satu je .. kalau lah kat rumah aku ada internet connection, for sure i'll update this blog daily ... percayalahh .. kalah Delinn punyer! wakakka ... ada sekali tu aku ada tulis offline, masa tulis siap gelakkan diri sendiri lagik, tegar semacam ... pastu teringat plak kat Joe sbb dia kata update offline lain feel nya .. so last2 aku tak jadik update gak, sbb aku pun mcm hilang feel jugak ... Nak jugak update masa ada internet connection!



So now ni aku curik masa sket lah konon2 nk update ... tatau nk update apa sebab semua mcm dah basi and dah hilang dari ingatan ...



Tapi, aku dah letak banner pasal GEGAR RIA ... satu event yg dijangka paling besar tahun ini ... Promosi kena lah bermula sekarang! Aku rasa semua geng2 anak ayam sama ada yg jahat atau yg tak jahat dah heboh2 pasal event ni ... aku jek yg senyap lagi .. so aku rasa now is about the time lah aku nak promote gak ...




OK, u ols, yang baca blog aku ni, tapi tak pernah menjengah ke blog Joe Perantau, ni aku nk bgtau yer...




Aku mula2 menjadik salah seorang pembaca tetap blog ni sejak hampir 2 tahun yang lepas ... Bila aku dah hampir khatam menelaah semua entries, aku pun berani2 lah bersuara kat tagboard dia tu ...



and sejak itu, aku bukan saja pembaca tetap, tapi juga pengunjung setia Tag tu yang lama2 dah mcm tag sendiri je jadi nya .. dan aktiviti2 tag tu, jarang2 aku missed .. most of them aku update gak dalam blog ni ... so basically lately nih, update aku lebih kepada update kepada aktiviti2 aku bersosial ngan kawan2 baru aku dalam tag tu .. lama2, diorang tu dah bukan kawan baru lagi, tapi dah jadi kawan rapat plak and lebih mesra lagi, tag tu kitorang gelar REBAN AYAM .. sebab Joe ada anjurkan collection untuk derma, yang dinamakan tabung AYAM .. so basically, dia dah jadik anak AYAM and org2 yg salu menebeng dalam tag aka reban tu rela digelar anak2 AYAM .. so, itu lah serba sedikit history pasal Reban ayam ni ye hadek hadek!



SO, now, sebab aku dah kasik LINK2 tu semua ... Jom lah ke sana .. aku dah jarang2 ada kat sana buat sementara waktu ni sbb aku bz ..tapi dont worry sangat lah ... aku kasik guide sikit ni .. ada few steps aje yg aku nak stress out kat sini ..




Memula, korang ke blog tu ..



pastu .. baca lah entry yg awal2 dulu ... aku tak la jamin, tapi ada sedikit kepastian yg korang aku tertarik nak baca betul la.. (itu pun kalau korang free mcm aku dulu2) ..tapi aku dengar siap ada yg print bagai baca sebelum tidur wakakak .. kosser noks!



Pastu, agak2 ko dah rasa mcm kenal aje and rasa mcm nak jek berborak ngan penulis tu, mula2 lah skodeng TAGBOARD kat sisi kanan page dia ...



awal2 tu aku cadang korang skodeng aje lah .. tgk rentak2 players dalam tuh ... sebab kalau main redah jek aku risau korang kena Ban plak. ...lagi plak now nih dah ramai aku dengar naik pangkat jadik menteri2 reban ...




Aku nasihatkan korang jangan lah skodeng lama sangat ... karang terjoin kelag pengskodeng aje plak .. rugi woooo!!!!! tapi korang jangan risau sangat lah .. kalau korang dah gatal tangan nak bersuara (digalakkan) .. bersuara lah .. Insya ALLAH, penyambut tetamu merangkap ketua reban, Kak Limah kiter ..akan menyambut dengan senyuman ayu punya ... kalau bertuah, akan adalah geng2 dia tu ... so masa tu, insyaALLAH lah kalau dorang berkenan .. dorang sure ragging punya ... kalau tak ragging or buat tak layan, tu maknanya dorang tak berkenan la tu ... Korang patut bertuah kalau dorang ragging, esp, kalau ada Cik Delinn Seksateri reban tu .. mmg parah lah korang .. itu yg aku kata korang jangan lah risau sangat, risau sikit2 aje lah ...



Bila dah lulus acara ragging (biasanya tak lama ... soklan seminit, korang jawab seminit .. selingan or ulasan dorang mau 20 minit ...) .. barulah korang dpt join anak ayam2 lain ... and kalau korang dah hebat lagik .. insyaALLAH dapatlah title geng jahat kampung dusun reban ... OK, dapat tak???




So, apa benefitnya jadik ahli reban????



YEZZZAAAAA!!!!!!



Korang dijemput untuk beramai2 menjayakan .....












GEGAR RIA!!!!!!!!




Event yang SANGAT BERKEMUNGKINAN akan memberi IMPAK yang luar biasa dalam hidup korang!!!!! pasti menjanjikan kemeriahan sepanjang tahun berikutnya!






TAK PERCAYA?????






APA KATA, CUBA2 LAH .....




Tips, kalau korang tak nak kena ragging lebih2 .. cakap kat pengawal-pengawal reban ... korang datang dari Blog aku .. nanti dorang sure tak berani nak ragging punyer! sebab kalau dorang ragging.. aku BAN aje dorang tu nanti ... OK? wakakakakakakakaa PEACE U OLS!!!!!




Sekian ..




Promoter yg ketaq!


Birthday geng Jahat!

Sila Klik LINK INI untuk menyaksikan kemeriahan sambutan birthday ARC .. happy Birthday Arc!
Sila Klik LINK INI untuk cerita lanjut tentang kemeriahan sambutan birthday arc

Tuesday, 17 April 2007

HELP! GIMME A BREAK!

Here I am ... at 2 in the morning, still in the office ...

Monday, 2 April 2007

Selamat Pengantin Baru Angah Dan Wan


Selamat Pengantin Baru Kepada Angah dan Suami, Wan ... Semoga Berbahagia sehingga ke akhirnya ... Kepada kami yang mengikuti sebenar2perkembangan kisah percintaan mereka ini, semalam adalah hari paling indah buat kami semua ... :-)


Seronok betul aku dan kawan2 taggers berjumpa-jumpaan kat rumah pengantin ... Elok je rombongan cik Delinn sampai (aku included), hujan renyai2 turun ... kami membawa rahmat gamaknya ... Bila aku tgk wajah Angah, berseri2 ceria betul .. wajah Wan lagi lah .. tampak jelas kegembiraan kedua mempelai ...


Perut aku memang lapar sangat masa sampai rumah Angah .. dah le menempuh jem, lepas tu sampai2 hujan pulak ... fuhh .. mmg tak segan2 aku makan ... Lydia pun sama ..berebut2 kami makan satu pinggan, last2 aku mintak hubby tolong ambilkan nasi utk Lydia so dia tak kacau aku .. huhuu ... Sedap lah food (ke sebab aku lapar?) .. esp. terung dengan masak lemak cili padi (tempoyak eh?) tu .. mengancam betul!!


Rupanya Arc sampai sejak pukul 9.30 pagi ... Bertuah pengantin dapat kawan mcm diorang ni! Aku tgk ada muka baru, Einon aku belum pernah jumpa ... Welcome aboard einon! :-) ... Most of them berbaju purple atau ke arah2 purple sebagai menghargai tema pilihan mempelai .. aku je yg pari tema .. :-) kasik senang sket org nak cam aku huhuhu!!!


Aku sempat ke bilik pengantin ... tgk hantaran dari pihak lelaki .. nice! .. :-) Lydia pula mood kurang baik ptg tu so akiu tak dapat nak berlama2 mcm yg aku plan .. lagipun hubby dah ada janji lain lepas tu .. Kalau tak kerana kesesakan masa perjalanan pergi, maybe boleh sembang lama lagi ...


Kesimpulannya, Bukan sahaja aku sayu tgk Angah dan Wan melangkah ke alam rumahtangga, aku jugak turut terharu dengan silaturrahim yang terjalin diantara rakan2 taggers .. kebetulan masa sessi fotografi, lagu yang berkumandang adalah lagu2 broery marantika ... dengan cuaca lepas hujan ... sungguh mengundang kesayuan .. and tak semena2 teringat pulak Joe di rantauan .. Bersyukur sangat, Allah telah menemukan sekumpulan insan2 dari merata tempat, Insan2 yang sebenarnya asing, telah terikat dengan satu silaturrahim ... semuanya berlaku di blog Joe itu.


Untuk Nuruz dan suami, pandai2lah melayari bahtera perkahwinan ...

Untuk kawan yang mencuri sirih, semoga bertemu nakhoda impian ...

Untuk rakan2 yang bakal melepaskan layar dilautan, dalamkan lah ilmu pelayaran

Untuk kawan2 yang sedang dalam pelayaran, semoga kita tabah menempuh ombak dan badai ...


Sekian. Untuk cerita details, sila lah ke blog delinn :-)